Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest damblagitu

probleme o statie masina MRV 801 2*100Watts

Recommended Posts

Guest speedromeo

nu este la volum maxim...o tin la a 2-a,a 3-a linie de volum...masina nu e veche este din 2000 si bateria este foarte buna dar daca am lasat muzica sa mearga cu amplificatorul pornit imi omoara bateria in 15-20 min.Daca o las asa nici curent pt contact nu mai am

Link to comment
Share on other sites

Bateria nu este dimensionata de fabricant ca sa faci concerte..ea este o baterie de pornire,iti asigura o cantitate mare de energie pe o periodata scurta,5..10min,+ca este dimensionata pt consumatorii din masina,ori tu ai adus un consumator suplimentar deci trebuie o capacitate mai mare la baterie.Daca iti permite locul pune o baterie de capacitate mai mare,200wati la 12 inseamna ca absoarbe cam 18A.Sigur nu ai uitat contactu pus sau alti consumatori pe acolo?spune si ce masina e,benzina sua motorina..

Link to comment
Share on other sites

Guest speedromeo

nu am uitat contactul pus si nu am nici alti consumatori k bateria ma tine dak nu pornesc statia...masina este o alfa romeo 145 din 2000 motor 1900jtd....daca bateria este pentru consumatorii care ii are masina atunci aceia care au tun de 1000w si amplificator separat tot de 1000w cum de nu le consuma bateria?

Link to comment
Share on other sites

pai fara sa faci si tu niste masuratori nu cred ca afli; masori cat consuma statia fara semnal; apoi masori cam ce varfuri de curent trage cand o tii la"2-3 liniute".Si nu am inteles la ce e folosita; bas sau difuzoare de banda larga?

Link to comment
Share on other sites

pai ... e logic sa iti moara bateria. Bateriile auto nu sunt deep cycle (putere constanta pe o perioada mai mare de timp). Bateriile auto sunt destinate pentru start-up ... in momentul in care motorul functioneaza, nu se consuma curent din baterie, ci este incarcata prin alternator si tot alternatorul tine tot consumul (ca fapt divers scoate bornele bateriei cand motorul functioneaza si nu moare nimic). Acum dupa calcule fizice bateria ar trebui sa te tina mai mult. Daca vrei sa vezi cantitatea de curent pe care o poate inmagazina bateria, lasi farurile aprinse si vezi cat tine bateria. Daca tine putin timp, sunt 2 variante:1) Bateria nu a fost incarcata complet.2) Bateria are o capacitate de stocare a energiei mai mica (nivel electrolit scazut, alte defectiuni).Capacitorul (condensatorul) nu prelungeste durata de functionare a statiei auto pana la descarcarea bateriei cu motorul oprit deoarece ingamazineaza cantitate mica de curent. Rolul condensatorului se vede la varfurile de putere ceruta de amplificator in momentul in care asculti muzica la volum mare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines