Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
bogdan666

tablou tensiuni

Recommended Posts

as vrea sa-mi fac un tablou cu mai multe tensiunu comandate de un comutator rotativ, si un comutator pe ac sau dc.intrebarea mea este as putea sa pun 2 punti de redresare in paralel ca sa fiu sigur ca rezista sarcinilor ?si inca una, ca sa mearga pana la 1000v pot sa pun in serie 3 conzi de 350v ?

Link to comment
Share on other sites

De ce sa pui 2 punti in paralel? La ce curent vrei sa reziste? Sunt punti si de 25 A. Vrei mai mult? Da, poti pune 3 condensatori inseriati dar sa pui in paralel pe fiecare cate o resistenta, pentru egalizarea caderii de tensiune pe fiecare condensator (150 kohmi /1 W).

Link to comment
Share on other sites

mai bine faci punte din diode de putere, dacă zici că aprovizionarea cu piese e o problemă.altfel, moare o singură diodă, trebuie înlocuită toată puntea.plus că diodele de putere se pot răci mult mai eficient ca o punte redresoare, fie ea şi de putere...

Link to comment
Share on other sites

auzi, de ce putere vrei sa faci acest tablou? mi-am facut si eu asa ceva...si am pus o rigleta cu 3 randuri unde am pus toate iesirile unui transformator...deci acolo am AC...si 2 variatoare de tensiune , deci 2 surse DCdar totusi, la un autotransformator te-am gandit? sau nu e util?

Link to comment
Share on other sites

o sa fie mai multe transformatoare legate la acest tablou deci mai multe iesiri (vreo 18).o sa am o singura iesire si un comutator care o sa aiba rolul de a schimba ac sau dc pe iesire.si ce e cel mai greu ce mi-a debitat prin cap acum vreau sa fac in asa fel incat sa pun 2 digiti sa mearga pana la 24 (cele 2 comutatoare rotative) insa trebuie sa scap de o lene :rade:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines