Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
miha_alex

LCD de la rama foto

Recommended Posts

Salut.M-am gandit la urmatoare automatizare in casa. Sa inlocuiesti vizorul din usa cu una sau mai multe camere video. Problema apare cu dispozitivul de afisare. Evident poti sa pui o placa la calculator cu mai multe intrari video. Dar solutia mai buna ar fi sa pui un lcd chiar langa usa sau in alta camera, care sa nu depinda de calculator(care poate fi folosit in acel moment). Nu m-am uitat pe net daca exista asa ceva, dar sunt sigur ca costa ceva bani. De ce sa nu folosim rame foto care sunt destul de ieftine. Pe unele poti chair sa bagi si video. Are un coleg de al meu una pe care poti s-o conectezi la calculator prin usb, si sa transmiti video prin acel usb, dar cica rupe la resurse. A incercat cineva sa desfaca vre-o rama foto? oare ce interfata pentru video are? vre-o un VGA ar fi bine. ce ziceti la asta?

Link to comment
Share on other sites

Mda,era mult mai bine o camera CCTV cu infrarosii,eu asa am si vad pe televizor la fel de simplu cum ai schimba un canal,dau pe video/in din telecomanda,profit de ocazia ca este montat interfon la bloc.Evident ca merge si pe o rama video insa vezi daca iti cumperi una sa aibe intrare video altfel te uiti la ea !Vezi ca sunt in comert vizoare camera si acelea le conectezi la un monitor cu intrare video insa ce te faci daca e intuneric pe scara ?Daca ai interfon la scara in acest caz faza cu vizorul e inutila,omul suna la interfon apoi la use.

Link to comment
Share on other sites

Am mai gasit cateva link-uri utile:

http://forum.hackedgadgets.com/viewtopic.php?t=2287

http://sites.google.com/site/bifferboar ... me-display

 

A desfacut cineva o rama foto digitala(de curiozitate)? Ar fi bine sa posteze cineva niste poze, ca sa vedem si noi ce procesoare sunt folosite. Poate gasim un ARM mai uzual , mai usor de folosit.

Link to comment
Share on other sites

E destul de complicat cu ramele foto, insa sint dragute si te duce mintea la ce-ai putea bricola din ele si folosi in altceva decit au fost ele destinate. Am desfacut intr-o vreme citeva din ce se gaseau la noi; eu vroiam sa le pun panel-TFT mai mari si sa le fac din ele un infokiosk mai rudimentar (ulterior am rezolvat-o cu o placa cu MTK1389 si monitoare SH de 15''). Problema-i ca-s nedocumentate aproape toate, (soc-urile); multe din ele sint derivate din cipseturi pt DVD, o intrare video-complex lipseste cu desavirsire la majoritatea (exceptie un Mediatek la care am putut identifica macar RGB, h-sync si v-sync dar cu ala era altceva). Citeva pe care mi le amintesc: ExpertDigital avea soc-Zoran cred ca vaddis 6; un no name foarte ieftin in magazinul Real-AMlogic AML7216; cel mai fain este un TV 7" cu mediaplayer asta are-SPHE8202D si MST726A. Cind e la "reducere" costa cam cit 2 rame foto iar procesorul video MST726A are intrari RGB SVGA (800x600), si se poate transforma intr-un monitor car-PC. Ca sa revin "on topic", ce vrei tu sa faci este foarte usor daca folosesti un TV cu TFT 7" sau mai putin (eu am luat cu factura la un moment dat TV cu TFT 5,6' cu 170 lei), alea sint altceva (partea interesanta fiind un soc-procesor video, scaler si au intrari AV). Daca insisti am sa pun poze macar cu cele 3 mai sus amintite (PCB-uri).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines