Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Mondan

Rama foto pentru facut cabje foto ?

Recommended Posts

Chiar daca lumina UV va trece prin sticla de la LCD, chiar daca o blocheaza si creeaza un contrast suficient, locul unde apare obstacolul, cristalul, este prea departe de suprafata sticlei ca sa poti obtine pe placa o imagine suficient de buna. In caz ca nu stiai, cand se face expunerea se prefera ca partea imprimata a filmului sa fie inspre placa pentru a creea umbre si probleme legate de refractie cat mai putine.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca in afara de un "pentru" scapat pe acolo in plus nu e nici o problema cu mesajul. Ca sa revin la subiect.... Motivul intrebarii este pur curiozitate sau este vreunul tehnic/de cost? Din punctul meu de vedere, daca imprimanta exista, poti printa multe multe cablaje pe multe filme de banii pe care ii dai pe rama. In plus, nu stiu daca au suficienti dpi ramele alea ca sa faci ceva calumea. Nici la scara industriala nu vad fezabila treaba, tocmai din motivul spus inainte: cristalul e prea departe de placa si face umbre. In plus, intre pixeli ai spatii mici prin care va trece lumina.LE: @Mondan eu am inteles ce vrei sa faci.

Link to comment
Share on other sites

Ideea e bestiala, categoric merita incercat! :aplauze :aplauze :aplauze Cand am timp cumpar o bucata de cablaj foto si o lipesc de monitor sa vad ce iese!Chiar daca nu merge direct macar cu o lentila care sa focalizeze pe placa, pentru cablaje mai mici, si tot ar fi genial daca merge.

Link to comment
Share on other sites

Cand am timp cumpar o bucata de cablaj foto si o lipesc de monitor sa vad ce iese!

Pune o foaie peste monitor. Vezi cat de difuz este desenul? Asa iti iese si pe placa. Nu cred ca ai vrea sa iasa si traseele asa....In plus, nu cred ca monitorul emite prea mult UV.
Link to comment
Share on other sites

Problema este ca nu mai sta firul panglica al monitorului in mufa lui.A mai avut un plastic subtire (cel negru) care il fixa, dar acum l-am pirdut.Am incercat cu hartie dar nu prea tine. Cred ca se initializeza LCD-ul, caci daca contactul nu este bun si se desprinde in tipul functionarii, fara reset nu mai merge.Daca nu ,merge si nu merge voi folosi un monitor.

Link to comment
Share on other sites

nu am reusit sa prin mufa aia. problema nu este ca nu sta. dar daca nu este presat firul panglica in mufa nu face contact bine. Am incercat sa bat diverse "chestii" care sa il presese. nu merge. spatiul in care intra firul este ingust si daca nu este presat bine sare imediat.

Link to comment
Share on other sites

In mod normal plasticul ala negru pe care zici ca l-ai pierdut se trage doar 2-3 mm in afara, are pe lateral niste margini de care poti apuca, dupa care panglica iese foarte usor. Nu se trage direct de panglica fara a departa plasticul de care vorbesti. La montare se face invers: cu plasticul departat 2-3 mm, mai intai bagi panglica apoi impingi si plasticul in conector.

 

Plasticul cu pricina nu trebuie scos niciodata de tot din conector.

El este un sistem de siguranta ca sa tina panglica fixata. Face parte din conector si nu este detasabil.

Daca l-ai scos de tot inseamna ca de fapt ai rupt conectorul. icon_hang

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines