Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
valica

Sursa stabilizata

Recommended Posts

Fiindca sunt novice in domeniu as vrea parerea voastra despre o sursa stabilizata pe care o am si as vrea sa o folosesc la un amplificator 2x20 w cu 2n3055 ca cea a lui nenea Rod Elliott cu alimentare nesimetrica.Intrebarea este sa o folosesc asa cum este ea cu stabilizator sau sa folosesc doar transformatorul + redresare + filtrare? M-am uitat asa la ea si vad ca are componente de calitate.Atasez si niste poze.

Link to comment
Share on other sites

Daca sursa iti furnizeaza tensiune si curent suficient pentru a folosi amplificatorul la o putere dorita, alimentarea stabilizata va fi superioara celei nestabilizate, in plus te scuteste de munca adaptarii. Mai mult, ramane functionala si ca sursa in caz ca ai nevoie vreodata de ea.

Link to comment
Share on other sites

Asa ma gandeam si eu , dar tot studiind scheme de amplificatoare de pe acest forum am vazut ca nimeni nu foloseste pentru alimentarea amplificatoarelor surse stabilizate si ma gandeam ca poate dauneaza performantelor amplificatorului.

Link to comment
Share on other sites

Nu dauneaza amplificatorului, dar nu merita osteneala sa alimentezi un final audio din stabilizator. Nu vei simti nici o diferenta cu urechea dar vei simti la buzunar. Principal este ca sursa sa asigure curentul functionarii amplificatorului in sarccina nominala - la un amplificator in clasa AB trebuie asigurata o putere dubla fata de cea nominala a amplificatorului.

Link to comment
Share on other sites

... dacă mai e şi reglabilă, păcat de ea s-o foloseşti numai pentru un amplificator...mai degrabă fă rost de un toroidal, sau un E+I corespunzător, şi fă un redresor filtrat, şi dacă vrei neapărat, stabilizat, destinat numai pentru amplificator...

Link to comment
Share on other sites

Sursa are doua iesiri stabilizate 2x12 v la 5A si se poate creste din 2 semireglabili (am verificat) pana la 2x17v. Eu am setat iesirile la 2x15 pentru a alimenta amplificatorul la 30v http://sound.westhost.com/project36.htm

Ideea este ca vreau sa minimizez cheltuielile si sa ma folosesc de ce am, si am mai multe surse din acestea dar problema lor este ca au intrarea pe 110v (sunt made in usa) si spre norocul meu aceasta sursa are posibilitatea de a o folosi si la 220 prin modificarea unor strapuri in primar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines