Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
tranzistor

problema conexiune USB

Recommended Posts

Ideea e urmatoarea:zilele astea mi-a disparut ceva de prin casa,si cum politia romana nu face nimic m-am gandit sa imi montez un sistem de supravegere video la intrarile rincipale din locuinta.Cum nu am bani sa investesc intr-un sistem profesional,m-am gandit la varianta mai ieftina si mai "diy",adica 2 web-cam-uri si in aparat digital,ceva mai vechi,pe care nu il folosesc si care merge folosit si ca web-cam.Conexiunea se realizeaza prin USB,iar camerele o sa fie plasate sus,langa tigla,bine ascunse.Ca sa relizez conexiunea prin usb am cumparat cablu ( UTP cred ca ii zice) cu 4 conductori().Vroiam sa realizez conexiunea prin prelungirea cablului USB propriuzis,adica am taiat calbul usb de la jumatate(atunci am vazut ca pe langa cele 4 fire mai are si un ecranaj,care e legat la masa) si am realizat conexiunea intre cei 4 conductori+ masa(masa e un fir separat). Bag in portul USB dar,surpriza....."USB device not recognized".Intrebare: cum fac sa imi recunoasca ?care e cauza?Singurul lucru la care ma pot gandii e doar rezistenta mare celor 30m de cablu(atat e necesar ca sa realizez conexiunea de la pc la camera).Ceva solutii?sfaturi?idei?

Link to comment
Share on other sites

Prea mare distanta si daca mai e si neecranat...dar exista cabluri usb de lungimi mari care au intercalate repetoare.Eu am construit un cablu usb de 5,7m ptr. un modem(internet),eventual sa incerci o astfel de constructie.Alimentarile le-am trecut prin fir normal iar data+clock prin cablu coaxial de 75ohmi de antena.Eventual faci o proba si vezi daca functioneste :nas:

Link to comment
Share on other sites

Limita de cablu usb fara repetor este de 6m la usb 1.1, cum functioneaza camerele web (limita este din cauza reflexiei semnalului pe fire). Daca vrei sa maresti aceasta distanta trebuie sa folosesti hub-uri usb din 6 in 6 metri sau sa cumperi adaptor de cablu usb /utp/usb. Poti pune cablu de retea utp si vei folosi perechile nefolosite pentru alimentari (neaparat semnalul de date usb+ si usb+ sa fie pe aceeasi pereche). Varianta mai complicata este sa pui unitatea PC cat mai aproape de camera web ( in pod?) in limita celor 6m. Alta idee ar fi ca sa modifici o camera web la care sa-i scoti filtrul IR si sa folosesti un bec subvoltat (de abia sa se vada filamentul) sau orice sursa de iluminare in IR. Asa elimini reglajul automat al camerei la aprinderea luminii noaptea la sesizarea miscarii. Foloseste si un senzor PIR (de preferat de la alarme, nu cele pentru aprinderea luminii, cele de la alarme sunt mai sensibile) la care iesirea sa o duci la o sonerie in casa. Foloseste un program care sa aiba "motion detector" altfel vei avea multe imagini inutile. Aici ma refer inclusiv la taierea ramurilor care se misca in bataia vantului in zona de "vedere" a camerei. Ca sa selectezi detectia corpurilor calde nu si miscarea ramurilor mai poti face o mica modificare. In zona de "vedere" a camerei sa aduci un led IR care sa fie legat la senzorul PIR. Asa vei sti ca prin zona se misca ceva "cald" si va forta pornirea inregistrarii.

Link to comment
Share on other sites

multumesc de raspunsuri!Google-luind zilele astea am gasit un articol in care se vorbea cam despre aceeasi problema,si se preciza ca pe o distanta mai mare de 10 m se pierde calitatea semnalului,chiar folosind metoda usb/utp/usb,insa o sa incerc,iar daca nu cred ca o sa folosesc hub-uri usb.O nelamurire as avea: " Poti pune cablu de retea utp si vei folosi perechile nefolosite pentru alimentari (neaparat semnalul de date usb+ si usb+ sa fie pe aceeasi pereche. " despre ce alimentari este vorba? la adptorul usb/utp? sau la hub?Ca senzor de prezenta,care o sa actioneze noaptea,am de gand sa realizez o schema gasita printr-o revista tehnium,(ceva simplu cu un mos-fet). Senzorii vor fii montati la intrarea in curte si respectiv la cele 3 intrari din locuinta. Acolo se preciza ca senzorul are o raza de actiune de pana la 6 metrii,ceea ce,zic eu ca ar fii suficient. nimeni nu se poate apropia la mai mult de 6 metrii de intrare fara ca eu(sau camerele) sa sesizez asta. O alta idee ar fi ca senzorul sa actioneze un releu,care mai apoi sa aprinda un proiector cu LED si astfel as putea surprinde chipul eventualilor musafiri in conditii de noapte(sau cel putin as putea indeparta intrusii intr-un mod silentios),insa ramane de vazut,prima prioritate este supravegherea video.Varianta cu urcarea pc-ului in pod,nu pea merge,pentru ca,desii am un pc special luat pt acest lucru(supravegherea,nu urcatul in pod :nebunrau: ),un PIII, 900MHz,2X40GB,as prefera ca sa am totusi pc-ul in camera si sa nu fiu nevoit sa ma urc in pod ca sa vad cine striga la poarta. :ciuda: ps:la o masuratoare mai exacta am vazut ca lungimea maxima de care as avea nevoie depaste cu putin 15 m,nicidecum 30 m cun incercasem la inceput(nu stiu ce aveam de gand sa fac cu 30 m,lungimea maxima a podului casei fiind de 25m.

Link to comment
Share on other sites

Eventual niste camere recuperate din dezmemebrari(nu web-cam) la care montezi cate un modulator(langa camera) RF tot din dezmembrari si vii cu semnalul prin cablu coaxial la intrarea de tv. tuner din calculator.Fiecare camera cu modulatorul ei, semnalul il insumezi intr-un punct convenabil si vii la calculator cu un singur cablu coaxial.Asa nu mai esti limitat de lungimea cablului si nu pierzi nici din calitate(ptr. lungimi rezonabile de pana la 50m~70m de cablu).La modulator poti cupla si un microfon cu electret ca sa poti face si captura audio.

Link to comment
Share on other sites

Sa dezvolt putin ideea. Metoda cu calculatorul de supraveghere in pod o poti folosi si fara sa urci in pod. Folosesti un program de remote cu care te conectezi la cel de al doilea calculator. Avantajul este ca nu trebuie sa cumperi nimic in plus. Dezavantajul este temperatura in pod. Varianta cu hub usb si cablu utp este ca pui hub-ul la mijlocul distantei si poti folosi alimentarea hub-ului, daca are alimentator, printr-o o pereche de fire (cablul utp are 4 perechi de fire, portocaliu, verde, albastru, maro; cablul usb are 4 fire, +5V, usb+, usb-, gnd-masa; o posibila conexiune ar fi sa pui +5V si gnd pe perechea portocalie si usb+ si usb- pe perechea verde; daca exista alimentator pentru hub atunci folosesti perechile albastra si maro). Senzorii de prezenta cu fet sunt sensibile la schimbarile de camp electric si la zgomotele electrice din retea, din aceasta cauza recomand un senzor PIR ca cel de la reflectoare sau alarme. Daca vei folosi un reflector cu senzor atentie la reglajul sensibilitatii camerei, in prima faza va fi ecranul alb cateva secunde pana se regleaza, trebuie experimentat. Daca vrei sa-i prinzi e musai infrarosu cu o camera web cu filtrul ir scos si bec subvoltat, daca vrei sa-i gonesti folosesti lumina vizibila. Aici iluminatorul cu led trebuie sa fie suficient de puternic incat sa acopere cei 6-7 metri distanta la un unghi de aprox. 90 grade deschidere. Daca ai acces la camere video si placa de captura deja intri in zona profesionala a sistemelor de supraveghere ceea ce e si mai bine.

Link to comment
Share on other sites

zilele astea am fos in vacanta,si nu am mai incercat nimic.daca varianta cu hub nu va functiona(zilele astea cumpar un hub),cred ca o sa ma orientez spre ceva profesional(sau semi),asta daca o sa gasesc ceva second si relativ ieftin. Ideea este ca vroiam ceva cat mai "diy"(de aceea doresc sa fac senzorii singur);eventual puneam totul cap la cap si iesea un proiect ieftin si folositor.Daca ziceti ca varianta de senzori cu mos-fet nu e prea buna,o sa cumpar senori care sa se ocupe pe timp de noapte de securiatea locuintei.multumes pentru raspunsuri!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines