Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Toader

Curent de repaos

Recommended Posts

Da, se pare ca doar driverul este mosfet. Daca e alimentat la +/-60V atunci ar avea cam 200 mA, ceea ce este in acord si cu ce zice zal, 22 mV pe rez de 0.22 ohmi, care cred ca sunt la fel ca la modelul 203. Apropos, asta este curentul de mers in gol pentru un bias corect in clasa AB (sau B dupa D. Self)[email protected], daca ai cumva manualul de service al acestui model m-ar interesa si pe mine.

Link to comment
Share on other sites

Imi pare rau, dat nu am manualul, am in schimb amplificatorul lui Toader caruia i-au fost schimbati finalii si acum ar trebui reglat.

Link to comment
Share on other sites

Sunt putin confuz. Tocmai am consultat schema lui E-210, care are un etaj final asemanator, si pentru acesta se specifica un curent de repaus de 10mA. Ma asteptam sa fie (mult) mai mare.

Link to comment
Share on other sites

-reglezi un mic curent de repaus.-incalzesti putin amplificatorul in sarccina.-cu finalii calzi aplici semnal sinusoidal foarte slab la intrarea amplificatorului de putere (puterea la iesire sa fie foarte mica) si reglezi curentul de repaus pina nu mai ai distorsiuni (vizualizat cu osciloscop, pe iesire fiind sarccina conectata).

Link to comment
Share on other sites

Atenţie că la E-210 e o greşeală pe schemă, apare un punct de legătură între TP+ şi R30.

În privinţa reglajului... să fie 4mV între cele 2 puncte de test, sau între fiecare şi ieşire? :rade:

Oricum e normal ptr clasa AB, merg trz finali reci în gol. Asta dacă ar fi cei originali, cu alţii se schimbă datele problemei, au alte căderi de tens pe joncţiuni.

 

cduna reglează la 10mA (cam cît rezultă din verificarea pe punctele de test) şi apoi verifică cum a zis remus68, cum se ''pupă'' trz finali. Dacă nu e mulţumitor, măsoară şi tens b-e la trz finali, e posibil să fie prea mică (300-400mV) şi nu sînt polarizaţi destul trz finali, poţi să reglezi mai mult, pe la 500mV ai să vezi că se ''pupă'' suficient de bine şi nici nu se încing în gol. Acum poţi să stabileşti un nou parametru ptr tensiunea de la punctele de test, specific trz noi.

Vezi că peste 600mV bagi orice trz în clasa A.

Link to comment
Share on other sites

Trafo consumă în gol vreo 20...30...etc waţi, restul sînt alte circuite, ventilaţie (dacă are). 200mA e mult ptr 2 perechi de trz bipolari pe canal, se încing în gol.Ăsta ar trebui să consume cîte 100W în gol pe canal?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines