Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest DariusMihai

Monitor LCD 17" defect.

Recommended Posts

Guest DariusMihai

Buna, mi-a adus cineva de curand un monitor LCD de 17" care este defect. Problema este urmatoarea: monitorul afiseaza oarecum imaginea, dar nu se intelege nimic din ea, adica se vede ca un fel de "blur", dar foarte puternic, iar din loc in loc acel blur se transforma in linii verticale. Are cineva idee ce ar putea fi defect? am incercat sa curat cam toate contactele, dar nu s-a vazut nici o schimbare la imagine. Are cineva vreo idee?

Link to comment
Share on other sites

Guest DariusMihai

modelul este iisonic iiyp677 sau llyp677. am verificat tensiunile, si am 5.7 pe cateva contacte, 3.ceva pe unul singur, iar pe restul am 0.1 sau ceva de genul.

Link to comment
Share on other sites

Guest DariusMihai

revin cu cateva poze.. eventual as putea sa pun aici si valorile masuratorilor pe fiecare culoare in parte daca trebuie

Link to comment
Share on other sites

Guest DariusMihai

condensatorii din sursa sunt toti in stare excelenta.. cel putin vizual nu prezinta nici cea mai mica urma de oboseala. Eu stiam ca partea de display a oricarul monitor LCD este alimentata cu 5 V din sursa, iar tensiunea de 12V este necesara doar pentru invertorul din sursa. Problema e ca nu scrie niciunde pe placa ce tensiuni ar trebui sa existe, si unde, plus ca dupa cum se vede din poze, conectorul dintre sursa si placa pentru display este compus din 10 cabluri multicolore.. nici macar dupa culori nu imi pot da seama care ce ar trebui sa fie.

Link to comment
Share on other sites

verifica si folia care face legatura intre panel si placa,eu am intalnit asemnea defect,ciudat ca scosesem folia afara sa ma uit la contacte,le-am curatat putin ,degeaba! rezolvarea a fost taierea cu o forfecuta a unei mici parti din capatul foliei,astfel incat contactele sa vina intr-un loc neuzat al foliei! aceste defecte apar si la foliile de dvd,cd,cele de la unitatea optica! succes!

Link to comment
Share on other sites

Guest DariusMihai

Multumesc pentru sfaturi, o sa incerc si taierea foliei, pentru ca am observat ca toate contactele de pe folie sunt uzate, adica au adancituri destul de mari. O sa incerc azi si treaba asta si o sa va anunt ce am reusit sa fac.

Link to comment
Share on other sites

Guest DariusMihai

am incercat si cu folia, am curatat-o bine, apoi am decupat cu o foarfeca mica o parte din contacte, doar dintr-o parte a foliei pentru ca cealalta parte este din plastic si contactele sunt in stare destul de buna acolo, si se intampla acelasi lucru. ce altceva as mai putea sa verific? multumesc pentru intentie, dar nu sunt de pa langa bucuresti, sunt din celalalt colt de tara, din Timis. Monitorul l-am primit la reparat pentru ca il vandusem cu aproximativ o luna in urma dupa ce il folosisem eu o perioada, iar eu nu am avut nici un fel de problema cu el. Mi-am luat un monitor de 19" wide, defect, l-am repus in functiune si l-am vandut pe acesta de 17". Cel caruia i l-am vandut mi-a spus ca nu a facut nimic neobisnuit cu el inainte sa se defecteze. pur si simplu l-a lasat oprit vreo ora si ceva (cu calculatorul pornit cred), a plecat de acasa, apoi cand s-a intors l-a pornit si a afisat imaginea la fel ca in poza de mai sus. Dupa vreo doua zile mi l-a adus mie sa il repar daca pot, si bineinteles ca ar trebui sa fie gata cat mai repede posibil.

Link to comment
Share on other sites

Guest DariusMihai

mai are cineva vreo idee? mi-e greu sa cred ca e panelul defect, pentru ca monitorul mergea foarte bine, a fost oprit, si cand a fost pornit din nou a aratat pe display imaginea sub forma pe care o puteti vedea in poza demai sus. Ma gandesc ca nu se putea defecta panelul in timp ce monitorul era oprit.Multumesc

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines