Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor LCD 17" defect.


Vizitator DariusMihai

Postări Recomandate

Vizitator DariusMihai

Buna, mi-a adus cineva de curand un monitor LCD de 17" care este defect. Problema este urmatoarea: monitorul afiseaza oarecum imaginea, dar nu se intelege nimic din ea, adica se vede ca un fel de "blur", dar foarte puternic, iar din loc in loc acel blur se transforma in linii verticale. Are cineva idee ce ar putea fi defect? am incercat sa curat cam toate contactele, dar nu s-a vazut nici o schimbare la imagine. Are cineva vreo idee?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator DariusMihai

modelul este iisonic iiyp677 sau llyp677. am verificat tensiunile, si am 5.7 pe cateva contacte, 3.ceva pe unul singur, iar pe restul am 0.1 sau ceva de genul.

Link spre comentariu
Vizitator DariusMihai

condensatorii din sursa sunt toti in stare excelenta.. cel putin vizual nu prezinta nici cea mai mica urma de oboseala. Eu stiam ca partea de display a oricarul monitor LCD este alimentata cu 5 V din sursa, iar tensiunea de 12V este necesara doar pentru invertorul din sursa. Problema e ca nu scrie niciunde pe placa ce tensiuni ar trebui sa existe, si unde, plus ca dupa cum se vede din poze, conectorul dintre sursa si placa pentru display este compus din 10 cabluri multicolore.. nici macar dupa culori nu imi pot da seama care ce ar trebui sa fie.

Link spre comentariu

verifica si folia care face legatura intre panel si placa,eu am intalnit asemnea defect,ciudat ca scosesem folia afara sa ma uit la contacte,le-am curatat putin ,degeaba! rezolvarea a fost taierea cu o forfecuta a unei mici parti din capatul foliei,astfel incat contactele sa vina intr-un loc neuzat al foliei! aceste defecte apar si la foliile de dvd,cd,cele de la unitatea optica! succes!

Link spre comentariu
Vizitator DariusMihai

Multumesc pentru sfaturi, o sa incerc si taierea foliei, pentru ca am observat ca toate contactele de pe folie sunt uzate, adica au adancituri destul de mari. O sa incerc azi si treaba asta si o sa va anunt ce am reusit sa fac.

Link spre comentariu
Vizitator DariusMihai

am incercat si cu folia, am curatat-o bine, apoi am decupat cu o foarfeca mica o parte din contacte, doar dintr-o parte a foliei pentru ca cealalta parte este din plastic si contactele sunt in stare destul de buna acolo, si se intampla acelasi lucru. ce altceva as mai putea sa verific? multumesc pentru intentie, dar nu sunt de pa langa bucuresti, sunt din celalalt colt de tara, din Timis. Monitorul l-am primit la reparat pentru ca il vandusem cu aproximativ o luna in urma dupa ce il folosisem eu o perioada, iar eu nu am avut nici un fel de problema cu el. Mi-am luat un monitor de 19" wide, defect, l-am repus in functiune si l-am vandut pe acesta de 17". Cel caruia i l-am vandut mi-a spus ca nu a facut nimic neobisnuit cu el inainte sa se defecteze. pur si simplu l-a lasat oprit vreo ora si ceva (cu calculatorul pornit cred), a plecat de acasa, apoi cand s-a intors l-a pornit si a afisat imaginea la fel ca in poza de mai sus. Dupa vreo doua zile mi l-a adus mie sa il repar daca pot, si bineinteles ca ar trebui sa fie gata cat mai repede posibil.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator DariusMihai

mai are cineva vreo idee? mi-e greu sa cred ca e panelul defect, pentru ca monitorul mergea foarte bine, a fost oprit, si cand a fost pornit din nou a aratat pe display imaginea sub forma pe care o puteti vedea in poza demai sus. Ma gandesc ca nu se putea defecta panelul in timp ce monitorul era oprit.Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări