Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
marian_valcea

Amplificator stk4148II

Recommended Posts

Ptr 8 Ohmi poţi să alimentezi cu +/-60V, ptr 4 Ohmi nu se foloseşte acest integrat, nu confunda cu TDA-urile. S-ar putea încerca la +/-30...35V cu modificarea unor valori de piese.Fără schemă, putem ghici doar că C1,2 sînt în paralel pe intrare, la ureche nu se simte, dar să nu lase frecvenţe ultrasonore să intre.Condensatori de intrare are schema?

Link to comment
Share on other sites

Pentru 2 x 50W/4 ohmi trebuie un transformator de 200VA cu 2 x 22Vca in secundar. Sirma de bobinaj din secundar trebuie sa reziste la 4,5...5A. :nas: Am vazut ca titlul era de la STK4148, dar cind am citit datasheetul de la STK4182 am zis ca este hotarit sa faca amplificatorul cu acest din urma integrat.

Link to comment
Share on other sites

1-- nu exista nici o confirmare a corectitudinii data-sheet-ului postat mai sus ca fiind echivalent al lui stk4148 ii ...!2-- stk-urile se distrug la functionarea in regim permanent , indelungat , pe o sarcina de 4 ohmi...! la modelele din seriile 4xx vechi , 4xxx , fabricantul sanyo recomanda sarcina minima de 8 ohmi , iar la multe din seriile 4xx noi , fabricantul sanyo recomanda sarcina minima de 6 ohmi...!

Link to comment
Share on other sites

Şi pe mine mă tîmpise o zi de mers prin soare... scuze, am citit STK4048II, de aia am scris aiurea. Oricum diferenţa de tensiune ptr folosirea (experimentală, că nu e ceva obişnuit) pe 2 impedanţe a integratului, e cam mare ca să nu trebuiască modificate valori de piese, mai ales prin reţelele boostrap de pe negativ, altfel va gîjîi la 4 Ohmi şi tensiune mică.

Sfatul cel mai bun e să-l foloseşti numai la 8 Ohmi, cum e recomandat.

Apropo'... e original?

 

În privinţa condensatorilor, de regulă C3 se pune înaintea R3, astfel ca C1 să fie în paralel cu R1. La fel şi pe celălalt canal.

Japonezii mai leagă un condensator ceramic de 82...150pF între intrările inversoare şi neinversoare de pe fiecare canal. C11,12 să-i pui la 63V şi sortaţi pre pierderi cît mai mici, iar C7,8 la minim 100V. R11,12,13,14 să fie măcar la un watt real.

Link to comment
Share on other sites

Integratul nu stiu daca este original pentru ca nu stiu care este diferenta intre unul original si o facatura este cumparat de la mivarom si este exact ca cel din poza de acolo.Rezistentele le am pe toate de 0.5W ce rezistente sa mai lipesc in paralel cu R11,12,13,14 ca sa aiba 1W cum mi-ati recomandat ca eu am pe acasa numai de 0.5W.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines