Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
nooob64

Alegerea unui osciloscop digital

Recommended Posts

Buna seara ,As vrea sa fiu si eu lamurit in legatura cu un osciloscop pe care as dorii sa il procur , acesta este TENMA - 72-8225 (se mai gaseste si cu emblema UNI-T ... aceeasi marie cu alta palarie)Specificatii:DIGITAL STORAGE SCOPE, 40MHZ, 2 CHANNELS*Bandwidth 40MHz*Rise Time ≤8.7ns*Sample Range 500MS/s*Vertical Sensitivity 2mV ~ 5V/div*Maximum Record Length 1024k*Sample Rate Real time 500MS/s, Equivalent : 25GS/s*Scan Time Base 10ns ~ 50s/div*Trigger Type Edge, Pulse, Video and Alternate*Automatic Waveform Measurements 28Ports:*Standard : USB Device*USB Host : RS-232C*Optional : LAN*Mathematics Add, Subtract, Multiply, Divide, Reverse and FFT*Display 64k, Full Colour LCD 320 x 240Pretul este in jur de 1700-1800 lei cu TVA INCLUS .As dorii sa imi spuna cineva ( care stie cit decit problema cu osciloscoapele ) cit de bun este acest aparat , raport PRET/PERFORMANTA .Imi cer scuze pentru dubla postare , dar dupa parerea mea acest post se incadreaza in sectiunea incepatori , iar pe forumul "Aparatura de masura si control" nu primesc mai nici un raspuns.Multumesc pentru intelegere.

Link to comment
Share on other sites

Eu am, sunt foarte multumit si iti recomand Rigol DS1052e pentru ca: http://www.eevblog.com/2010/03/31/eevbl ... z-ds1102e/Am dat 1800 de lei pe el de la o firma din ro. Il gasesti pe google, probabil a crescut putin pretul din motive de TVA.

Legat de functionalitatea osciloscopului respectiv ... nu ai avut vreo problema mai speciala ? pentru ca am vazut pe internet unele "faze" in care osciloscopul arata semnalul aiurea (la normal trigger), oricum dupa mine acele probleme au aparut din cauza untilizatorilor care nu au facut setari bine.Are posibilitatea de al folosii legat la PC ?
Link to comment
Share on other sites

Probleme nu sunt ... eu cel putin nu am dat de. Intr-adevar ai ceva mai mult zgomot, dar se rezolva aplicand filtrele care trebuie.Il poti controla de pe pc exact ca si de pe el, dar e mai lent, mi se pare nepractic.

Azi mi-a venit osciloscopul RIGOL , l-am pus la teste , din cite am vazut zgomotul apare din cauza calitatii proaste a sondelor ... daca conectez o sonda si dau AUTO imi apare un semnal ciudat cu frecventa de 50 hz , este normal ?[attachment=0]NewFile0.jpg[/attachment]Defapt am vazut ca asa fac osciloscoapele cu sonda lasata in gol .
Link to comment
Share on other sites

Da, e normal sa se intample asa, din cauza impedantei mari de intrare receptioneaza usor pertubatiile electromagnetice emise de reteaua electrica. Daca vrei sa vezi cat e zgomotul cu adevarat, pune proba in scurt si uita-te. Pe 1X, daca pe Y are minim 2mV/div, ar trebui ca zgomotul sa fie sub 0.5 mV RMS, ceea ce nu e rau pentru un osc ieftin si n-are nicio treaba cu probele(e dat de etajul de intrare), deoarece ele sunt elemente pasive cu rez foarte mica, n-ai probe active. Oricum pe 10X va fi mai mare!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines