Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Dj TaZz

Amplificator Woofer

Recommended Posts

Salut! M-am apucat sa fac un amplificator pentru bass si lam ales pe acesta.Acum vin intrebarile.1.Este potrivit pentru ce vreu eu sa il fac?2.Care este cel mai bun filtru activ sau pasiv?3.Ce putere debiteaza la tesiunea de +-38VCC 3 amperi pe ramura?Cam asta este.Va salut!

Link to comment
Share on other sites

E bun amplificatorul. Scoate in jur de 100-120W pe sarcina de 4 ohmi, si vreo 60-70W pe 8 ohmi. Cel mai bine folosesti un filtru activ. Sunt cateva scheme fosrte bune la 'Accesorii audio' care au si frecventa de taiere reglabila.

Link to comment
Share on other sites

Poti face amplificatorul fara sa montezi la iesire PTC-ul si bobina (este incercuit ce poti omite). Monteaza cite o dioda de la linia mediana (iesirea amplificatorului) la liniile de alimentare, dar montate invers decit sensul normal de conductie (montezi cu catodul spre plus si anodul spre minus).

Link to comment
Share on other sites

S-a mai discutat de cîteva ori sărăcia asta de amplif, trebuie modernizat, prin anii 80 cînd se vindea ca kit, au pus ce trz au găsit.Cel puţin trz finali trebuie schimbaţi cu unii cu Uce peste 80-100V. Trz MJE340/350 sînt buni ca tensiune, dar slabi ca curent şi vor merge fierbinţi, se pot găsi unii puţin mai forţoşi. La +/-38V scoate vreo 50W/8 Ohmi şi probabil dublu pe 4 Ohmi, dacă ţine sursa de alimentare. Ar trebui un minim de 5A, ca să nu cadă în nas. Neapărat o serioasă protecţie cu releu, nu doar circuit de întîrziere.

Link to comment
Share on other sites

Gata am terminat amplificatorul acesta. Dar nu sunt multumit de el este mai potrivit pentru niste sateliti. Dupa ureche nu pare a avea distorsiuni se aude destul de tare dar numi place basul la el .Si mam gandid la altcea!Sa fac ceva pt tda7294 in punte am 6 integrate dinastea acasa leam comandat odata cu piesele pentru acest amplificator.Dar problema e alta cum scad tensiunea de la +-38Vcc la +-30 VCC ? Ma ajutati va rog?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines