Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
jungle

philips L6.2

Recommended Posts

Am acest tv care este mort....cand il conectez la tensiune nu se aprinde ledul de stand-by ..Am masutat tensiunea B+ si este de 98v...Am verificat toate piesele din secundar si sunt bune...Am scos modulul de deflectie afara ..si am verificat toate piesele de pe el si par bune...in loc de Bu vad ca are un BUT11af ..dar care este bun..nu stiu unde poate sa fie defectul?..celelalte 2 tensiuni dupa trafo coper sunt 11 si 8 volti...unde poate sa fie defectul..va rog daca poate cineva sa ma ajute cu cateva sfaturi.....

Link to comment
Share on other sites

Este un sasiu Philips L6.2AA...Dar nu stiu din ce cauza nu am pe b+ decat 98v..am verificat secundarul sursei si piesele sunt bune....am pus un bec inloc de final linii si se aprinde ledul de standby ....dar tensiunea ramane la 98v si daca pun tranzistorul linii ... dar cu tranzistorul nu se aprinde ledul de standby ...unde poate sa fie defectul? ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Link to comment
Share on other sites

daca ai 98v e f bineverifica alimentarea procesorului ( ai acolo un stabilizator de tensiune cu tranzistor si un zener 5v1)daca alim e ok verifica daca da comanda de st by procesorul ( alimentare jungle)zine si noua ce ai masurat si mai vorbimsa fi atent la stabilizatorul de 5v, daca pare cumva suspect schimba tranzistorul si dioda zener ( eu am avut mai multe defecte de genul asta la acelasi model si era tranzistorul prost )bafta

Link to comment
Share on other sites

tensiunea ramane la 98v si daca pun tranzistorul linii ... dar cu tranzistorul nu se aprinde ledul de standby ...unde poate sa fie defectul?

eu cred ca e evident ca tranzistorul final linii este defect...sau ceva il face sa functioneze anormal producind un consum exagerat din tensiunea de alimentare ducind la blocarea sursei...
Link to comment
Share on other sites

daca ai 98v e f bine

verifica alimentarea procesorului ( ai acolo un stabilizator de tensiune cu tranzistor si un zener 5v1)

daca alim e ok verifica daca da comanda de st by procesorul ( alimentare jungle)

zine si noua ce ai masurat si mai vorbim

sa fi atent la stabilizatorul de 5v, daca pare cumva suspect schimba tranzistorul si dioda zener ( eu am avut mai multe defecte de genul asta la acelasi model si era tranzistorul prost )

bafta

am verificat si am gasit dus tranzistorul bc337 ...lam inlocuit si acum tv se manifesta astfel.....se aprinde ledul de standby ..si cand apas pe telecomanda ledul isi micsoreasa din intensitatea luminoasa ..ca si cand tv ar porni....dar nu apare pe ecran nimik....si b+ ramane tot 98 in loc de 150v.....procesorul se alimenteaza cu 5v pe pinul 52...si da comanda de 3v la jungla dar in jungla ajunge doar 1,4v...pe ceilalti pini ai junglei nu am alta tensiune....am inlocuit si optocuploarele...

 

Am mai observat ca tensiune din traful linii dupa diode nu am nimici o tensiune ....am atasat si o poza in care se vede tensiunile care nu le am....

 

Posted Image

 

Si am mai observat ca din greseala am uitat sa conectez bobina de deflectie...si fara bobina de deflectie se aprinde filamentul la tub si se vede un punct pe ecran

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines