Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
MifTy

seriale...

Recommended Posts

mie îmi plac cele cu tematică sf şi/sau fantasy. unica condiţie e să nu-mi jignească prea rău inteligenţa... şi majoritatea serialelor noi o cam fac...acum, am decis să mă uit la star trek: the next generation, începând cu sezonul 1, fireşte...păreri??? :d(abia aştept să-l mai văd la faţă pe Data, să ascult bâlbâiala ştiinţifico-fantezistă a lui LaForjă, şi să mă amuz de chelia lui "jian-liuc picarrrr" :rade: )

Link to comment
Share on other sites

Eu "mai m-am" uitat si la:EurekaStargate (toate 3 + filmele artistice)Special unit 2SanctuaryMerlinDresden filesCharmedTot ce a aparut sub numele de Star-Trek (Star-Trek (originalul) ,The next generation, Voyager, DS9 (Deep space 9), Enterprise + filmele artistice)

aceeaşi listă şi la mine, minus eureka, dresden files şi su2... le trec pe lista de "must see", atunci...văd că avem cam aceleaşi gusturi... acum dacă-mi mai şi împărtăşeşti părerea că stargate:universe e jalnic comparativ cu restul seriei, încep să mă întreb dacă nu suntem cumva neamuri... mai apropiate decât "după adam şi eva" :rade:
Link to comment
Share on other sites

acum dacă-mi mai şi împărtăşeşti părerea că stargate:universe e jalnic comparativ cu restul seriei

Sunt de acord cu tine. Stargate Unierse (dupa parerea mea) nu te tine in suspans de la un episod la altul cu era la SG1 sau Atlantis, care in fiecare (sau aproape fiecare) episod se mergea pe o planeta noua si ramaneai fascinat de ideile debitate de catre producatori privind viata, fauna si obiceiurile locatarilor planetei respective. In SG-U aproape toate se petrec pe nava aia la care nici pana acuma nu au reusit sa ii decripteze coputerul principal si sa o foloseasca la 100%, ii doar o tragere de timp.

încep să mă întreb dacă nu suntem cumva neamuri

Nu prea cred (sau nu se stie niciodata). :ciuda: La Farscape am vazut cateva episoade, da nu mi-au placut efectele speciale care semanau a teatru de papusi. Imi place sa vad intr-un film SF efecte cat mai realistice, chiar daca sunt facute cu animatronice.
Link to comment
Share on other sites

mie farscape mi-a plăcut tocmai pentru animatronică, şi din pricina asta, erau nevoiţi să "lucreze" serios la scenariile episoadelor, altfel ziceai că-i "muppets în spaţiu"...au reuşit să facă o capodoperă, după părerea mea... un serial sf mai poetic, fără să piardă latura sf din vedere, nu veţi găsi!!cred că e singurul serial în care am întâlnit o navă 100% biologică... navele wraith erau un fel de cyborgi, jumate biologie, jumate tehnologie...(mă uitam la moya, şi-mi aduceam aminte de "febra" lui serge brussolo...)la stargate: universe mă căpiază modul absolut imbecil în care se comportă toţi!!!minus rush... chiar dacă s-ar zică că el e "ăla rău", pare unicul om de pe nava aia conştient de ce are de făcut, şi mai şi are idee şi cum să facă ceva-ul ăla...restul, zici că sunt scăpaţi de la grădiniţa ajutătoare!!! în orice caz, scenariştii io zic că fix de-acolo sunt proveniţi!!!mi se pare firesc să nu poţi "sparge" prea uşor un sistem computerizat care a reuşit să funcţioneze SINGUR o grămadă de ani, creat de o rasă care acum o sută de milenii era cu cel puţin 100000 de ani mai avansată tehnologic ca noi acum... cu un echipaj în care singurii care par capabili să înţeleagă ceva din el sunt rush şi... grasu' ăla, cum îl cheamă...şi tocmai ei 2 sunt ţinuţi deoparte... ptiu!!!...

Link to comment
Share on other sites

Deci o mare tragere de timp din cauza lipsei de idei noi zic eu. Toate ideile despre planete (in asta consta dupa parerea mea Stargate, calatoria si explararea altor planete care au "porti") au fost stoarse in SG1 si Atlantis.BTW, au reusit cei de pe Atlantis (care era un oras intreg) sa acceseze computerele in primul sezon din cate stiu, si acolo erau doar 2 cu "capu' mare".In privinta animatronicelor mie mi-a placut The Country Bears. Stiu ca nu esta chiar un sf, dar ii un Musical reusit de cei de la Disney.Ma gandesc prin ce au trecut aia care erau imbaracati in costumele de ursi... n-as vrea sa fiu in pielea lor :speriat P.S. cui ii plac desenele animate? ( ma refer la alea calumea, nu la prastiile de le baga pe cartoon network sau mai stiu eu ce alte posturi)

Link to comment
Share on other sites

tot mie!!! :rade: pe lângă desenele "clasice", gen tom şi jerry, popey marinarul, etc, îmi mai place şi ceva manga/anime..."slayers" de pildă, aş revedea cu plăcere orice episod, şi sunt numai vre-o 200, plus încă vre-o 100 de episoade de alte poveşti conexe universului "slayers", plus vre-o 2 filme...universul prezentat e logic şi interesant, în ciuda faptului că e 100% fantasy, eroii au personalitate, şi nu de puţine ori trag nişte bâlbe de te doare mintea, şi faci cârcei la fălci de atâta râs!!! :ras: cât priveşte lipsa de idei din stargate... erau 5 rase care au făcut "înţelegerea" aia galactică, şi serialele, mai ales SG1, au prezentat mai mult goa'uld şi asgard, celelalte 2 sunt mai mult amintite că există...pesemne pentru că erau amândouă nişte rase extrem de avansate, dar nu tehnologic.nu, wraith nu fac parte dintre ele... şi "chestiile" aliene care apar sporadic în "universe" şi care par picate din quake arena, sunt ceva nou pentru "stargate"...deci puteau încerca pedalarea pe relaţiile cu nox şi furlings... cea de-a 5-a rasă erau anticii, înşişi...başca, relaţiile cu anticii "înălţaţi" ar fi fost iar interesante, mai ales că daniel jackson ajunsese să facă parte dintre ei...nu ştiu ce naiba i-a pocnit să treacă la somniferul ăla... păcat!...

Link to comment
Share on other sites

Battlestar Galactica http://www.imdb.com/title/tt0407362/ . Un serial sf foarte bun. Nu prea multe efecte speciale (prea mult da senzatia de categorie B), un scenariu bun si coerent, o coloana sonora excelenta prin influentele arabe. Un sf psihologic cu un amestec de religios in care se pune mai mult accent pe relatiile interumane si mai putin pe prezentarea armelor de exemplu. Pentru cine l-a vazut o aducere aminte

.
Link to comment
Share on other sites

tocmai iau "depozitu' 13", să vedem...din descrieri ar fi un soi de "sanctuary" altoit cu "fringe", cu glazură de "x-files"!!! :rade: mai clar: 3 tipi (de fapt 2 tipi şi-o tipă) care sub oblăduirea guvernului american "colecţionează" tot felul de chestii dubioase pe care le pun la păstrare.pentru binele umanităţii, cică... :rade:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines