Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest me_gaton

Stroboscop chinezaraie

Recommended Posts

Guest me_gaton

Salutare, am si eu un stroboscop, chinezesc bine inteles, cumparat de prin europa, si ma intereseaza daca ii pot adauga un semnal audio, sau ceva de genul sa cliposeasca dupa bass/muzica/semnal/zgomot....:)Multumesc,aveti attach cu schema.

Link to comment
Share on other sites

Guest me_gaton

Salut, vezi ca tu confunzi stroboscopul care il am, nu este pe leduri, este pe filament...el are un potentiometru de reglaj ptr "viteza" si poate sa clipoceasca pana la 2 sec, sau chiar mai repede:), da-mi schema pe care ai folosit-o tu, sa incerc sa vad daca functioneaza si la al meu,si daca da, osa postez niste poze:PMultumesc,me_gaton YM

Link to comment
Share on other sites

Guest me_gaton

Cele doua leduri "red,green" este lampa cu gaz, chiar langa leduri scrie "blitz", nu am gasit in libraria lui eagle componenta ptr blitz, la catodziile ledurilor, sunt pinii de conectare a lampii, si la anodzii este "impamantarea lampi", celalalt led este un bec de starter care probabil da ritmul de aprindere...Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

:rade: Daca desenai corect sau macar treceai valorile componentelor pe schema era altceva. Cind am vazut LED-urile desenate nici nu m-am mai chinuit sa ma uit pe schema desenata de tine.Uite schemele concepute de mine. Semnalul este aplicat de la o chitara bass (aproximativ 25mVef) si comanda functionarea stroboscopului pe virfurile de semnal. Daca aplici semnal dintr-o sursa cu nivel mai mare, trebuie sa micsorezi gainul primului OP prin marirea rezistentei de 1K din bucla de reactie negativa.Atentie mare la amplasarea si manipularea montajului - contine tensiuni periculoase. Nu atinge cu mina piesele (cele din prima schema alimentata de la retea) atunci cind montajul este sub tensiune. Etajul de comanda (schema a doua) se alimenteaza de la un mic alimentator de 12Vcc.Inca ceva, ala nu este "bec de starter" ci o lampa cu neon.
Link to comment
Share on other sites

Guest me_gaton

buuun, intrebarea este in felu urmator, treb sa fac alt stroboscop, folosit piesele de la strobul meu? sau poat sa adaptez schema a doua la el?

Link to comment
Share on other sites

Guest me_gaton

am inteles, osa ma apuc si eu zilele astea de el sa vad ce iese, multumesc ptr ajutor:)Osa revin cu poze cum a iesit..

Link to comment
Share on other sites

Mai bine pune mana si redeseneaza schema mai ordonat, orienteaza-te dupa desenul lui remus, ca sa fie mai inteligibila, posteaz-o cu valorile componentelor, ca sa te putem ajuta sa faci adaptarea fara sa mai demolezi vechiul montaj daca e functional. E mai bine sa te apuci de lucru dupa ce ai o schema in fata, nu sa mergi orbeste. Daca nu stii sa editezi simboluri de componente in programul cu care lucrezi, poti face corecturile pe fisierul convertit png. in paint sau altceva, ca sa postezi un desen cat de cat corect, nu balarii, la care nu dai nici macar o explicativa.Pentru becul cu neon poti folosi simbolul condensatorului pe care apoi il incercuiesti si-i mai pui un punct acolo, iar in locul lampii de blitz pune un header cu 3 pini si scrie ce vrei sa fie.

...Osa revin cu poze cum a iesit..

De ce nu pui o poza si cum e acum?
Link to comment
Share on other sites

In fisierul atasat sunt cele 2 scheme, redesenate astfel incat sa fie cat mai evidenta analogia si sa faciliteze eventuala adaptare.Se vede ca principiul comenzii din schema postata de remus68 se poate aplica fara complicatii la stroboscopul existent.Schemele au fost reproduse dupa cele postate, modificand doar pozitiile componentelor, fara a modifica conexiunile, asa ca eventualele erori s-au reprodus intocmai, deci nu ar strica o reverificare. Valorile componentelor pt prima schema ar fi de asemenea necesare, pt a face o adaptare corecta.[attachment=0]strobo elforum png.pdf[/attachment]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines