Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
mariobe

urgent ajutor cu un laptop

Recommended Posts

am ocazia sa iau un laptop la un pret bunproblema e ca fostul propietar l-a alimentat cu alt alimentator decat al lui si dupa ce a mers o perioada(cateva min) l-a stins si repornit a doua zi cand se pare ca a mutit(cel putin asa a zis el)se poate repara sau in cazuri din acestea se prajeste tot sistemul?

Link to comment
Share on other sites

Dca e sa o luam pe bucati, se ia acumulatorul, se incarca pe altceva. Porneste sau nu scula. Daca nu porneste, e clar. S-a prajit placa de control alimentare. Alta la fel la schimb, evident daca aranjamentul intern o permite. Povestile astea cu "uite sa vezi ieri mergea, acum e descarcat" nu prea tzin. Nu-ti mai spun ca am intalnit electronisti care au dat din jumperi dupa ce au rezolvat o alta problema minora e echipamentului, spunand ca nu se poate face, etc, in sperantza ca vor capata ei cadavrul la pret bun.Cat despre intrebarea de final, nu e o regula. In principiu proiectantii pot sa nu-si bata prea tarfe capul cu ce se intampla la o supravoltare, lasand protectia pe baza protectiei din sursa de alimentare. Fiecare piesa in plus costa si adauga la cantar.Pune-l pe masa la diagnostic, autopsieri se gasesc.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines