Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

o mana de ajutor pentru a face o boxa


Recommended Posts

nu ma pricep cu masuratul parametrilor de a face o boxa pentru un oare care difuzor,am luat doua difuzoare din doua boxe care erau cam vai de ele, 4 ohm si diametrul de 30 cm,iar marimea boxelor interior era de 56cm inaltime 27cm latime partea din fata si 42cm latime laterala sau cum io zice,ce vreau sa stiu ca sa le pun amindoua in aceiasi boxa trebuie sa fie dubla la marime sau se calculeaza altfel,ce folosesc acum e o boxa de aceasta marime 120cm inaltime,47cm latime partea din fata si 35cm latime partea laterala folosesc aceste doua boxe de 4ohm si una de 8ohm care are diametrul de 38cm leam pus cele 4ohm in serie si in paralel cu cea de 8ohm pentru a avea 4ohm pe intrare,problema este ca nu este deajuns de mare boxa la volum mare vibreaza pereti boxei,ceas putea face,boxa este din lemn de brad.

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Boxele in general nu se fac din lemn masiv, pentru ca e mai greu de prelucrat, si niciodata nu e destul de bine tratat ca sa nu mai lucreze. Cu atat mai putin din lemn de brad! In general se aleg esente mai tari, tocmai pentru ca sunt mai rigide. Ai putea sa incerci sa ranforsezi cutiile pe care le ai acuma cu stinghii de lemn sau placi separatoare din PAL/MDF/HDF cu decupari, si eventual, daca te tine bugetul si merita, cu folie bituminoasa.

Link to comment

....... Cu atat mai putin din lemn de brad! In general se aleg esente mai tari, tocmai pentru ca sunt mai rigide...........

gresit. bradul este lemnul care daca e uscat nu prea mai lucreaza, motiv pentrucare este folosit la confectionarea usilor, geamurilor, si a altor obiecte supuse intemperiilor. Nu e bun pentru boxe pentru ca are o densitate foarte mica. Un lemn cu proprietati asemanatoare bradului este teiul.Esentele tari sunt cele care lucreaza foarte mult si putrezesc repede in conditii de umezeala, dar au densitate mare si daca sunt tratate corespunzator se pot folosii pentru incinte acustice.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines