Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

SCHNEIDER TV 21 M-301


Recommended Posts

Nu am identificat sasiul; contine: proc/jgla JVCT3831A-C4, mem 24C16, sursa Mc 44608 P40 cu tr. K1118(pare schimbat), cadre TDA 8172; simptome care persista indiferent de operatiile facute: LED stand-by pulseaza si tv nu porneste; s-au verificat prin masurare si unele prin schimbare toate componentele din primarul si secundarul sursei(diode, C-uri, rez, 44608, K1118, optocup. etc) Nu exista scurtuei sau rez. de sarcina dubioase pe nicio bara de tensiune. Doresc o schema si eventual un sut in fund pt ajuror. Va multumesc !!!

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Multumesc pt. raspunsuri si schema !! s-a rezolvat ! defect de FAZAN ! am inlocuit C-urile de pe bara +B fara sa la mai masor pt ca erau noi luate in primavara de la SONIC( 100mf/200v); cred ca e prima data cand sar peste principiul de a verifica chiar si piesele noi; ambele C-uri aveau 0 mf; oricum va multumesc inca odata pt promptitudinea ajutorului. Numai bine !!!

Link to comment
  • 1 month later...

Buna seara.Ma confrunt cu o problema la acest tip de televizor (sasiu M35): i-am inlocuit trafo linii (cel vechi prezenta o fisura in izolatie si se descarca spre miez) cu unul de acelasi tip (originalul de pe schema) si nu am tensiunile de +19V, -14V si +6,3V. Finalul linii este bun, tensiunile din sursa sunt toate bune, grila 2 este ok, tensiunile pe catozii R G B sunt ok. Este posibil ca traful schimbat sa fie defect din fabrica? :sparge:

Link to comment

Multumesc pentru raspuns domnule elmar.Nu am o schema exacta a infasurarilor trafului, dar la masuratori am continuitate astfel: pin 1-4-10pin 5-6-8-9Am gasit doi rezistori intrerupti de 0,5w dar nu le stiu valoarea, inseriati pe iesirile de 19 si -14V chiar inaintea condensatorilor (pe schemele de la acest sasiu nu apar). Este posibil sa fi fost de 1 ohm?

Link to comment
  • 3 years later...

Va salut, am si eu modelul acesta de televizor.Cand dau sa-l pornesc, sursa tzacanea, am intrat cu multimetrul direct pe bara B+ si masa, suspectand un scurt, si intradevar era scurt, dupa ce am izolat niste noduri de circuit, am ajuns la traful de linii Am ramas putin surprins pentru ca este primul traf de linii pe care l-am gasit cu scurtcircuit intre infasurarea primara si GND.Pe acesta scrie urmatoarele25-0274L37-SC2502-74L0120051003BSCStie cineva vreun echivalent pt acest traf?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines