Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme camera digitala Sanyo S60


Recommended Posts

Salutare,

Detin de vreo 3 ani o camera Sanyo Xacti VPC-S60.

Posted Image

Beleaua pe care o am cu ea de ceva vreme este ca a inceput sa faca pozele cu niste dungi albe orizontale (asa apare pe display); vazuta poza mai atent pe calculator, este de fapt o retea fina de intreruperi orizontale, exact ca printr-o retea de difractie, asa se vede. Interesant este ca in modul captura nu apare niciun fel de problema, de asemenea de filmat filmeaza luna.

Aveti idee ce-o avea? Sa se fi bulit ceva din soft? :jytuiyu

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Aha... adica te referi la vreo baterie "proprie" cum au placile de baza la calculatoare, sau toate telefoanele care se respecta (mai putin muuuulte din gama Nokia :|) ca sa tina minte setari si alte cele? Ciudat este ca setarile nu le uita. Bateria aia cu ce se mai ocupa? Inca ceva, cu cat e mai luminata poza, cu atat dungile alea devin mai evidente, in timp ce pe intuneric efectul se diminueaza foarte mult.Hai ca am sa incerc s-o desfac de tot, desi mi-e cam frica sa nu rup sasiul sau carcasa, ca efectiv nu-mi dau seama cum naiba e bagat sasiul ala acolo. Spatele l-am demontat (carcasa dorsala ca sa zic asa), dar mai departe ma depaseste cu desavarsire modul lor de montare :nas:

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest utopic

Exact aceasi pb. are si camera mea de 10 zile....La intuneric ies aproape perfecte....la soare dungile is ffff mari.Filmarea e perfecta.Care o fi pb. si unde as putea sa o remediez?

Link to comment

A ta fiind... tot una ca asta?Eu momentan am facut-o aproape bucati si am incercat sa indentific bateria aia de CMOS pana mi-am rupt ochii... nu vad unde o fi. Ma gandesc totusi ca o fi ceva din soft, tare m-as mira sa gasesc vreun soft si vreo modalitate sa-i dau de cap... cred ca am sa navighez o data la 3 zile pe ebay.de (nemtii vand in general toate ciurucurile din casa pe bani putini), pana gasesc o camera identica cu display-ul sau obiectivul spart. Atunci o cumpar, ii iau placa de baza, o inlocuiesc si vom vedea atunci.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Aha... superb. Adica fix miezul aparatului... iar in cazul acesta banuiesc ca pot s-o arunc direct la ghena :cry: Exact asa imi ies si mie pozele, sickdude... bine, nu in halul ala de albite, dar "texturarea" imaginii este exact de acelasi fel. Fir-ar mama ei, si a fost si scumpa in draci cand am luat-o... :sparge:

Link to comment

PS: la anumite serii de camere compacte Canon de acelasi gen, am auzit ca ar fi fost o poveste lunga cu senzorul de luminozitate, care era produs de Sony, cert e ca au aparut probleme la 90% din acele serii de camere iar cei de la Canon ar fi reparat gratuit toate aparatele venite cu aceasta problema, chiar si post-garantie, intrucat au recunoscut oficial ca sunt responsabili de acel defect de fabricatie (sau de concept chiar, cine stie). Insa acolo problema se manifesta altfel, ieseau pozele din ce in ce mai intunecate pana iesea bezna totala si apoi nu mai puteai face nimic cu aparatul.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines