Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Chestii utile pentru calculatoristi


i0nutzb
 Share

Recommended Posts

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_file_systems

pentru cine e curios să afle diferente dintre diferitele tipuri de file systems

 

 

NU REINSTALAŢI SISTEMUL DE OPERARE AIUREA!!!

înainte de a începe reinstalarea sistemului de operare, gândiţi-vă bine, întrebaţi aici, etc.. reinstalarea sistemului de operare rezolvă hiba, dar dacă VOI nu o înţelegeţi NU AJUTĂ la nimic... este absurd să înstalezi sistemul de operare doar că nu merge un device sau că nu poţi să ştergi vreun fişier :w00t: :naughty: întâi este nevoie să se înţeleagă problema, apoi, dacă nu se poate rezolva în nici un fel, se reinstalează sistemul...

 

studiu de caz: eu, am sistemul de operare instalat de prin mai, iar atunci l-am instalat pt că mi-a crăpat hdd :w00t: colegul meu de muncă îşi instaleaza windows-ul foarte des.. în ultima săptămână l-a instalat de vreo 5 ori :death: eu instalez toate rahaturile de programe.. dar le mai şi dezinstalez... el instalează.. dar nu le mai scoate... :death:

acum 2-3 zile, când am pornit calculatorul mi-a dat o eroare, chiar dupa secvenţa de bootare: \system32\drivers\pci.sys corrupt or missing.. ce trebuia să fac atunci? să reinstalez sistemul de operare.. corect? GREŞIT! am bootat cu windows-ul meu portabil (cel mai bun :naughty: are antivirusi, browsere, suport de retea, cdburnere, password crackere, etc, etc. doritorii, pe messengere :w00t: ) am făcut restore la pci.sy_ de pe discul de xp şi.. este funcţional şi acum :naughty:

ps: uptime-ul mediu la sistemul meu este de 6-7 zile...

 

morala: gândiţi-vă de mai mult de 2 ori ÎNAINTE să reinstalaţi sistemul :w00t:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest adisadicul

Am gasit pe nu-stiu-ce forum 2 chestii care "grabesc" incarcarea XP-ului.

 

A.

1. Se face un fisier BAT (EX: C:\boot.bat) care contine linia "del C:\Windows\Prefetch\ntosboot-*.*" (se schimba in functie de directorul si partitia pe care este instalat XP-ul)

2. Start-> Run -> gpedit.msc

3. Computer config.->Windows Settings->Scripts->Shutdown (dublu click)

4. Browse-> se selecteaza fisierul bat si gata.

 

B.

Device Manager->IDE ATA/ATAPI controlers-> Primary&Secondary.

Se da properties pe controlere si la tab-ul Advanced se pune pe None in loc de Auto la IDE-urile neutilizate.

(oricum detecteaza noile HDD-uri instalate chiar daca acestea sunt pe None)

 

Acestea doua au avut un efect mai bun in privinta timpului de incarcare decat "dezbracarea" XP-ului de serviciile inutile.

Link to comment
Share on other sites

Device Manager->IDE ATA/ATAPI controlers-> Primary&Secondary. Se da properties pe controlere si la tab-ul Advanced se pune pe None in loc de Auto la IDE-urile neutilizate. (oricum detecteaza noile HDD-uri instalate chiar daca acestea sunt pe None)

intr-adevar, scade timpul de incarcare DAR eu am avut probleme cu detectarea noilor device-uri conectate... cu 3 win xp (fara sp, cu sp1 si sp2) so... nu stiu cat de bine este sa folositi acest feature daca schimbati des hdd-uri :naughty:
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mmm, nu stiu cum se face la voi, si eu mai instalez si dezinstalez programe din cand in cand, dar fac o reinstalare cam o data la 5-6luni, si asta ca mi-e lene sa defragmentez, asa dureaza mai putin. trec tot C: pe alt HDD si apoi fac totul la loc :supz: Cred ca as innebuni sa instalez win de 5 ori intr-o saptamana....

Link to comment
Share on other sites

Un sfat: nu mai instalati tot felul de prosti de programe in calculator.Eu mi-am reinstalat de 2 ori WIndowsul in acest an.Cauza a fost faptul ca nu am ami avut rabdare sa ies dintr-un joc ( World Of Warcraft, jucat pe emulator de server ) si mi-a aparut de 2 ori ecranul albastru inainte de pornire si fol XP.In rest nu tin tot felul de programe ciudate instalate, folosesc un antivirus+firewall updatate la zi si mai dau cate un scan cu Norton Sistem Works de pe CD ( cu WInDoctor bineinteles ).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

deoarece nu s-a mai postat de ceva vreme aici, m-am gândit să o fac tot eu, de data aceasta cu nişte tool-uri utile în depanare. deoarece trebuie să faceţi nişte download-uri de vreo 200Mb+ bucata, nu le descărcaţi decât dacă aveţi nevoie de aşa ceva!

 

primul link ar fi UBCD, cunoscut şi sub numele de ultimate boot cd, un iso ce conţine o grămadă de tool-uri ca: antiviruşi, unelte de partiţionare, unelte pentru diagnoză hardware, etc.

 

al doilea link este o completare la primul, fiind o versiune de UBCD pentru windows conţine chestii la fel de utile dar pentru windows.

 

pentru networking avem remote-exploit.org ce conţine o mulţime de programe pentru analiza/scanarea/snifing-ul reţelei. foarte util în reţele mari :finga: este disponibilă versiunea pentru reţele wireless sau lan. download

 

cam atât pentru azi... :)

 

ATENŢIE!!!

Celor care au conexiuni slabe pot să le trimit cd prin poştă. Trimite-ţi-mi doar un PM şi în max 3-4 zile aveţi cd-ul/ sau cd-urile. Preţul se discută NUMAI pe PM...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines