Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Chestii utile pentru calculatoristi


i0nutzb

Postări Recomandate

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_file_systems

pentru cine e curios să afle diferente dintre diferitele tipuri de file systems

 

 

NU REINSTALAŢI SISTEMUL DE OPERARE AIUREA!!!

înainte de a începe reinstalarea sistemului de operare, gândiţi-vă bine, întrebaţi aici, etc.. reinstalarea sistemului de operare rezolvă hiba, dar dacă VOI nu o înţelegeţi NU AJUTĂ la nimic... este absurd să înstalezi sistemul de operare doar că nu merge un device sau că nu poţi să ştergi vreun fişier :w00t: :naughty: întâi este nevoie să se înţeleagă problema, apoi, dacă nu se poate rezolva în nici un fel, se reinstalează sistemul...

 

studiu de caz: eu, am sistemul de operare instalat de prin mai, iar atunci l-am instalat pt că mi-a crăpat hdd :w00t: colegul meu de muncă îşi instaleaza windows-ul foarte des.. în ultima săptămână l-a instalat de vreo 5 ori :death: eu instalez toate rahaturile de programe.. dar le mai şi dezinstalez... el instalează.. dar nu le mai scoate... :death:

acum 2-3 zile, când am pornit calculatorul mi-a dat o eroare, chiar dupa secvenţa de bootare: \system32\drivers\pci.sys corrupt or missing.. ce trebuia să fac atunci? să reinstalez sistemul de operare.. corect? GREŞIT! am bootat cu windows-ul meu portabil (cel mai bun :naughty: are antivirusi, browsere, suport de retea, cdburnere, password crackere, etc, etc. doritorii, pe messengere :w00t: ) am făcut restore la pci.sy_ de pe discul de xp şi.. este funcţional şi acum :naughty:

ps: uptime-ul mediu la sistemul meu este de 6-7 zile...

 

morala: gândiţi-vă de mai mult de 2 ori ÎNAINTE să reinstalaţi sistemul :w00t:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator adisadicul

Am gasit pe nu-stiu-ce forum 2 chestii care "grabesc" incarcarea XP-ului.

 

A.

1. Se face un fisier BAT (EX: C:\boot.bat) care contine linia "del C:\Windows\Prefetch\ntosboot-*.*" (se schimba in functie de directorul si partitia pe care este instalat XP-ul)

2. Start-> Run -> gpedit.msc

3. Computer config.->Windows Settings->Scripts->Shutdown (dublu click)

4. Browse-> se selecteaza fisierul bat si gata.

 

B.

Device Manager->IDE ATA/ATAPI controlers-> Primary&Secondary.

Se da properties pe controlere si la tab-ul Advanced se pune pe None in loc de Auto la IDE-urile neutilizate.

(oricum detecteaza noile HDD-uri instalate chiar daca acestea sunt pe None)

 

Acestea doua au avut un efect mai bun in privinta timpului de incarcare decat "dezbracarea" XP-ului de serviciile inutile.

Link spre comentariu

Device Manager->IDE ATA/ATAPI controlers-> Primary&Secondary. Se da properties pe controlere si la tab-ul Advanced se pune pe None in loc de Auto la IDE-urile neutilizate. (oricum detecteaza noile HDD-uri instalate chiar daca acestea sunt pe None)

intr-adevar, scade timpul de incarcare DAR eu am avut probleme cu detectarea noilor device-uri conectate... cu 3 win xp (fara sp, cu sp1 si sp2) so... nu stiu cat de bine este sa folositi acest feature daca schimbati des hdd-uri :naughty:
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mmm, nu stiu cum se face la voi, si eu mai instalez si dezinstalez programe din cand in cand, dar fac o reinstalare cam o data la 5-6luni, si asta ca mi-e lene sa defragmentez, asa dureaza mai putin. trec tot C: pe alt HDD si apoi fac totul la loc :supz: Cred ca as innebuni sa instalez win de 5 ori intr-o saptamana....

Link spre comentariu

Un sfat: nu mai instalati tot felul de prosti de programe in calculator.Eu mi-am reinstalat de 2 ori WIndowsul in acest an.Cauza a fost faptul ca nu am ami avut rabdare sa ies dintr-un joc ( World Of Warcraft, jucat pe emulator de server ) si mi-a aparut de 2 ori ecranul albastru inainte de pornire si fol XP.In rest nu tin tot felul de programe ciudate instalate, folosesc un antivirus+firewall updatate la zi si mai dau cate un scan cu Norton Sistem Works de pe CD ( cu WInDoctor bineinteles ).

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

deoarece nu s-a mai postat de ceva vreme aici, m-am gândit să o fac tot eu, de data aceasta cu nişte tool-uri utile în depanare. deoarece trebuie să faceţi nişte download-uri de vreo 200Mb+ bucata, nu le descărcaţi decât dacă aveţi nevoie de aşa ceva!

 

primul link ar fi UBCD, cunoscut şi sub numele de ultimate boot cd, un iso ce conţine o grămadă de tool-uri ca: antiviruşi, unelte de partiţionare, unelte pentru diagnoză hardware, etc.

 

al doilea link este o completare la primul, fiind o versiune de UBCD pentru windows conţine chestii la fel de utile dar pentru windows.

 

pentru networking avem remote-exploit.org ce conţine o mulţime de programe pentru analiza/scanarea/snifing-ul reţelei. foarte util în reţele mari :finga: este disponibilă versiunea pentru reţele wireless sau lan. download

 

cam atât pentru azi... :)

 

ATENŢIE!!!

Celor care au conexiuni slabe pot să le trimit cd prin poştă. Trimite-ţi-mi doar un PM şi în max 3-4 zile aveţi cd-ul/ sau cd-urile. Preţul se discută NUMAI pe PM...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări