Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

am nevoie de ajutor pentru schema unui proiect


Guest wunnferq

Recommended Posts

Guest wunnferq

Am un proiect "Electro-mecanico Moto" in care nu ma pricep prea bine la capitolul electronic, aparatu are in principiu sa produca energie electrica a consuma o alta forma de energie, doar cu imagazinarea unei energi care sa fie un impuls de pornire a sistemului unde sa puna in functiune un motor care sa puna in miscare un alt motor de produs curent , iar de aici incepe schema electronica, in care nu am cunostiinte electronice ce piese se folosesc la acel voltaj,amperaj si wataj al sistemului pentru ca nu stiu exact ce motoare produc enegie alternativa si dece rotati, si ridicatoarele de tensiune si coboratoarele de tensiune sub 1000V eu in principiu as vrea sa am un motor 220V/380V la vreo 600W/2000W. pe mine mar interesa ce tipuri de motoare de produs energie exista, pentru a produce spre exemplu 120V si daca acesti 120V pot fi ridicati la 220V si sa aiba o putere in jur de 600W, daca acest lucru e posibil atunci energia gratisa exista.

Link to comment
  • Replies 25
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest wunnferq

Posibil imaginea asta va face sa intelegeti mai mult ce vreau sa fac. dar sunt interesat daca conexiunea e posibila intre ce am enumerat eu acolo ca ele sa functioneze.

 

sa zicem asa upc-ul acela stochiaza energie de 380V 800w pentru 20sec timp in care motorul de 380v sa ajunga la turatia de 3000RPM pentru a pune in miscare alternatorul de 24/48/80V la care mai departe sa trimita energia in ridicatorulde tensiune apoi la stabilizatorul tensiunei in puntea redresoare care sa faca din alternativ continu apoi de acolo sa ajunga in apoi la UPC unde sa il realimenteze cu curent si sa emita mai departe energie apoi in centru de comanda unde energia este redirectionata catre motor si catre o alta sursa de energie, spre exemplu un ventilator, ce urmaresc din aceasta schema ca acea energie sa fie intr-un ciclu continu unde sa nu consume nimic, dar sa fie pusa intr-o continua miscare cu ajutorul upc-ul .

 

Posted Image

Link to comment

chiar nu stiu ce-i acel UPC (stiam ca e firma de tv prin cablu).cred ca te referi la UPS (uninterruptible power supply), chiar si la el se va termina bateria, si trebuie reincarcata mereu, deci nu cred ca va tine la nesfarsit fara energie externa.

Link to comment

Am mutat subiectul unde, cred ca, veti mai gasi simpatizanti...

salutnu are rost sa te chinui degeaba ceaia ce vrei se numeste perpetum mobile nu se poate pacali legea fizici , credeti ca daca sar putea asa ceva nu ati fi primul care sa gandit la asta. nu e posibil asa ceva fara a consuma o alta energie .daca ar fi asa ceva posibil ati fi fost mai bogat de cat Bill Gate. :ras: inca ceva ups este un invertor prevazut pentru calc sa fuctioneze doar 20minute maxim dupa asta nu mai functioneaza intra in stemby , eu am incercat sa modific un ups sa merga mai mult cci asfel :iam pus un cular pe irfuri (mosfeturi) si in loc de bateria acea de 12v 7 A iam pus una auto de 62A.dupa cateva ore de mers sa stricat din cauza trafului se incinsese f tare.invertoarele profesionale au un alt principiul de functionare au trafuri pe ferita care merg pe fregvente de peste 1000Hrz.
Link to comment

La transformarea cc în ca.

multumesc, da si asta , ridicarea fregventei pierderile sunt f mici , numai zic greutatea e f usor, asemanarea invertoarelor de sudura . culer protectie la scurt circuit protectie la inversarea polaritati avertivare la descarcarea bateriilor etc .
Link to comment
ridicarea fregventei pierderile sunt f mici

corect este frecventa

iam pus un cular pe irfuri (mosfeturi)

corect este cooler

si cea mai corecta fraza de aici este

Oare cati or mai fi ca d-ta ?. Sigur vei ajunge sef si vei sta in centru de comanda.

 

ADEVARAT :bataie

Link to comment
:bataie ??discutia inceput de la un UPS ,care foloseste fregventa de 50Hz(adica cea a retelei de alimentare cu energie electrica a consumatorilor caznici si industriali)si aluneca catre convertoare cc-ca-in general,unde fregventa,printre altele, dicteaza si marimea sectiunii transformatorului.Oare care este subiectul de fapt??!! :101 poate sa vorbim [discutii] :rade: ?
Link to comment

Oare cati or mai fi ca d-ta ?. Sigur vei ajunge sef si vei sta in centru de comanda.

gica70 scrie nu eu

doar am citat. :rade:

??discutia inceput de la un UPS ,care foloseste fregventa de 50Hz

tot nu ai corectat problema cu fregventa(este vorba de cuvantul in sine nu de marime fizica);

se scrie :sparge: frecventa

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines