Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv LEVIS model 314

Guest kami66buc

Recommended Posts

Guest kami66buc

va salut,si rog pe cei care cunosc ceva despre sasiu unui LEVIS model 314. ceva date,am cautat dar nimic.are pe placa o serie respectiv 090-382016-04 si 280391.pe google nimic piese BV -LA7830 -Final D1632 sursa D 1402 trafo linii TLF70162BTV are linie orizontala nedesfasurata,resp bv defect.am sa incerc depanarea,am cunostinte de electronica,dar ar fi necesar si ceva tensiuni. mutumesc celor care arunca privirea pe aici .cu respect Leon

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• radu ionel

5

• misuraelectronic

2

• ariete

1

• nostrom

1

piese BV -LA7830TV are linie orizontala nedesfasurata,resp bv defect.

Verificati alimentarea cu tensiune a LA7830. In cazul in care lispeste verificati rez. fuzibila ce pleaca din trafo linii, apoi daca LA7830 nu are scurt intre alimentare si masa.

inainte de a inlocui ci BV ta7830, schimba c-ul 100mf/63v dintre pin3-7,ca sa nu plesnesti din prima integratul cadre .ta7830 il poti inlocui cu; ta 7833,upc 1488h,ta8403k.Tensiunile in functionare normala sint: v1-masa, v2-11v,v3-25.3v, v4-o.9v, v5-0.8, v6-26v, v7-1.7v. Daca in pin 2(iesire curent diflexie pe verticala) nu este cca 1/2 din vcc 26v repectiv 11v ,atunci ci nu functioneaza.

ta7830 si ta7833 inca nu s-au inventat pe planeta pamint...! este vorba despre la7830 , respectiv de la7833 , evident... :da fiti mai atent , domnule radu ionel... :ciuda: iar v-am prins in ofsaid...!

Rectific; LA7830 echv. LA7833,UPC1488H,TA84o3K,greseala de tastare ,multumesc ptr. atentionare ...aveti dreptate ...cele bune nu se vad evident....cu respect!...

1-- se vad si alea bune , fiti fara grija , insa greselile flagrante , strigatoare la cer trebuie corectate , pentru a nu induce poporul in eroare...!2-- in alta ordine de idei , atunci cind o persoana oarecare cauta echivalent/echivalenti la o piesa x ...in general face manevra aceasta fie pentru ca piesa x este prea scumpa , fie este greu de gasit , fie este de o calitate de 2 bani gauriti ceea ce se gaseste pe piata...! concret , in cazul nostru , piesa x este un prapadit de final de cadre ...recte la7830 care se gaseste pe toate drumurile si costa te-miri-ce-si-mai-nimic ... :da desi cei trei echivalenti sint , in principiu , corecti , absolut toti trei costa mai mult decit originalul , culminind cu upc1488h , CARE COSTA DE APROAPE 9 ORI MAI MULT DECIT LA7830... :nebun: in concluzie , imi pare rau sa va anunt , dar nici la punctul 2-- nu aveti dreptate :ciuda:poate nu stiti , dar in perioade de criza se promoveaza eficienta financiara ...!

, insa greselile flagrante , strigatoare la cer trebuie corectate , pentru a nu induce poporul in eroare...!

poate nu stiti , dar in perioade de criza se promoveaza eficienta financiara ...!

____________________________________________deviem de la subiect,recunosc , am vazut aceasta greseala dar nu am mai putut modifica si am revenit cu rectificarea,cineva dintre d-nii colegi sau d-nii moderatori se pot autosesiza in genere,dar -greselile flagrante-justitiar-este un termen cam dur folosit de dvs ptr nimica toata!... si cui ii mai pasa

in Romanica de promovarea eficientei financiare-ideal-unde gasim???..tara piere si baba se piaptana..scuzele de rigoare,cu respect.

Guest kami66buc

va salut , tin sa va multumesc domnilor pt sprijin. am realizat ca era vorba de LA si nu TA.va tin la curent cu stima, Leon

Guest kami66buc

am efectuat verificarea tensiunilor 2=13 v3=24,44=0,95=1,26=24,97= 0 vcorespund dar pe terminalul 7 nu am deloc tensiune. am schimbat si cei doi cond.am masurat din nou pin 7 =o volti este posibil sa fie defect la 7830?? am cautat pe la mag. pe maica domnului dar nu au momentan pe stoc,trebuie sa mai astept cu respect,leon

am efectuat verificarea tensiunilor 2=13 v3=24,44=0,95=1,26=24,97= 0 vcorespund dar pe terminalul 7 nu am deloc tensiune. am schimbat si cei doi cond.am masurat din nou pin 7 =o volti este posibil sa fie defect la 7830?? am cautat pe la mag. pe maica domnului dar nu au momentan pe stoc,trebuie sa mai astept cu respect,leon

verfica si rez-le ohmice dintre c 2.2mf

inainte de a inlocui ci BV LA7830, schimba c-ul 100mf/63v dintre pin3-7,ca sa nu distrugi din prima integratul de cadre,el este practic protectia c.i.. daca v7-0 ,se pare integratul dus.Vezi ca sint 4 c-uri (si nu 2),de schimbat pe linga integratul de cadre; c-220-470mf/35v de pe bara Vcc-25v pin 6,c-100mf/50v protectia pin 3-7,c-1-2,2mf/50v si c-2200mf/25v de pe circuitul de inchidere a bobinei dediflexie BV. si rez mentionate de colegul.succes

va salut,si rog pe cei care cunosc ceva despre sasiu unui LEVIS model 314. ceva date,am cautat dar nimic.are pe placa o serie respectiv 090-382016-04 si 280391.pe google nimic piese BV -LA7830 -Final D1632 sursa D 1402 trafo linii TLF70162BTV are linie orizontala nedesfasurata,resp bv defect.am sa incerc depanarea,am cunostinte de electronica,dar ar fi necesar si ceva tensiuni. mutumesc celor care arunca privirea pe aici .cu respect Leon

Auzi nene Leon ,televizorul asta nu are jungla,nu are microprocesor ?Vezi ca iti rupi gatul sapand aiurea-n tramvai.Mai mult ca sigur are TA7698AP( ori KA2154) care e nealimentat la pinul 2 cu +12V => lipsa Vout => linie orizontala.Sau e cu AN5601K ?Tensiunea de +12 v se formeaza de regula dintr-o recuperata de + 15-16 V din trafo linii limitata cu o rezistenta de cativa ohmi si stabilizata cu un Zener de 12 V.( nu inainte de a inlocui cei doi condensatori din primarul chopperului care creeaza probleme )
Guest kami66buc

am sapat si gasit urm: este vorba de acest tv care contine schema ICE TV 1045 Akai CT schema pe care azi am gasit-o. domnule Radu va pot spune care un mProcesor tmp47c434n si ci= uPC1364 plus ,upc1365,AN515ON acesta cu rol de vert osc si hor.osc am sch.condensatoarele,am pus alt LA 7830 SI AM PE PINUL 7 =0,7 V. se desfasoara imaginea doar in partea de sus dar cu intermitenta,si nu am tensiune pe G1 cu respect.leon