Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie navomodel de nadit


zolibus

Recommended Posts

Am primit la reparat un navomodel de nadit marca "Carp academy"(un chinezism), care nu reactioneaza la nici o comanda.In prima faza am verificat emitatorul care functioneaza pe 40 mhz,modulatie in frecventa.Am verificat cu osciloscopul trenul de impulsuri care intra in etajul de radiofrecventa, cu sonda in aer am verificat daca emite,si cu un receptor de radioamator am verificat daca se "aud" comenzile.Totul este OK.Am trcut la verificarea partii de receptie unde am gasit un modul ca cel din imaginea atasata in care intra 3 fire:rosu+ si negru- 5V. alb semnal de comanda.Pe firul alb nu este semnal de comanda nici daca il deconectez din montaj.Pe acest fir ar trebui sa regasesc trenul de impulsuri din emitator.Problema mea este ca in acest modul nu mai pot face masuratori cu osciloscopul pt. ca toate masuratorile sunt perturbate de frecventa purtatoare.Masuratorile facute cu montajul alimentat(fara emitator pornit) par in regula.Demodularea este facuta de un CI folosit in telefoane wireless TA31136.Pe acesta l-am inlocuit dar nici o schimbare.Orice ajutor din partea celor care au dobandit experienta in acest domeniu este binevenit. Eventual unde as putea cumpara un receptor de acest fel? Multumesc anticipat pentru ajutor.

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Din pacate este o telecomanda personalizata,si pare un model mai vechi,nu prea ai facut bine ca ai desfacut receptorul,fiind din Arad cam greu de facut o constatare ,pe rhc cauta la publicitate personala pe "EBA" el a rezolvat multe cazuri.

Link to comment
Guest zaharia

Revin cu poza telecomenzii si a receptorului.Receptorul este format din 2 placi lipite una peste cealalta.In scopul reparatiei eu le-am dezlipit si am refacut legaturile.

Salut incearca de proba cu un alt receptor cu 6 canale si schimba si quarz-urile si la RX si TX din imagini este bun de dat la casat
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines