Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
PapaHell

Documentatie

Recommended Posts

Guest

Salut initiativa Vasile. Era nevoie :da

 

Pentru cei care studiaza sculele aschietoare si nu numai, o lucrare de specialitate AICI. Lucrarea este in format pdf si poate fi descarcata pe capitole intr-un folder predestinat.

 

De AICI puteti descarca cataloage pdf pentru diverse scule de: debitare - modelaj, deformari plastice, gravare, optica - masurare, piercing si protectia muncii.

 

Cei pe care-i intereseaza un indrumar tehnic de proiectarea unui burghiu elicoidal vor gasi ceea ce cauta AICI. La cerere (inregistrare) se pot obtine copii pdf/doc/txt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Am mutat topicul deschis de tine la Masini unelte, unde-i era locul. Sper sa fie unul de succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu ani in urma am avut o carte (nu stiu cum se chema) in care erau specificate dimensiunile pt. frezarea canalelor de pana in functie de diametrul axului )pe care se freza canalul),pasul pt filetein functie de diametrul [surubului] respectiv si multe alte lucruri interesante.Daca cineva de aici de pe forum are asemenea date(eventual tabelate),ar fi excelent o asemenea informatie.Ps.am in constructie un [strung ]home-made cu reductor de viteze cu lant 3 x 5 +2 viteze pe fulie +2 viteze ale motorului (motor bormasina de bank cu 2 turatii la 380V).Pt avans si filete intentionez sa folosesc tija filetata de 1000mm D=20mm;voi posta poze dupa finalizare.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Date despre principalele elemente si organe de asamblare exista in orice tratat de specialitate destinat designului mecanic. Un exemplu foarte elocvent este Atlasul de Reductoare cu Roti Dintate, publicat la Ed Didactica si Pedagogica Bucuresti 1982 de un colectiv de autori. La pagina 59 are ceea ce te intereseaza pe tine. Principalele dimensiuni ale penelor si canalelor de pana corespunzatoare sunt tabelate. Din nefericire, nu am mijloacele necesare pentru scanare. La sectiunea Scule si unelte, la topicul Documentatie gratis, am facut un apel celor pasionati si care dispun de mijloacele necesare, pentru copierea si punerea la dispozitia userilor interesati a unor carti si manuale de referinta in domeniu. Sper sa aiba ecoul scontat. Pana atunci iti pun la dispozitie cateva siruri de date corelate:1 - Sirul intervalelor diametrelor arborilor ø: 6...8/8...10/10...12/12...17/17...22/22...30/30...38/38...44/44...50/50...58/58...65/65...75/75...85;2 - Sirul dimensiunilor penei paralele normalizate bxh: 2x2/3x3/4x4/5x5/6x6/8x7/10x8/12x8/14x9/16x10/18x11/20x12/22x14;3 - Sirul adancimilor canalului in arbore: 1,2/1,8/2,5/3/3,5/4/5/5/5,5/6/7/7,5/9;4 - Sirul adancimilor canalului in butucul alezajului: 1/1,4/1,8/2,3/2,8/3,3/3,3/3,3/3,6/4,3/4,4/4,9/5,4Toate dimensiunile sunt in mm, iar ordinea diferitelor date in sirurile respective se coreleaza cu ordinea datelor in oricare alt sir. Doua date sunt despartite de simbolul "/"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc mult! Le trec intr-un tabel.Pasul la filetul metric(din aduceri aminte-sunt chimist)Φ8=1mm.Φ10=1,25mm,Φ12,=1,5mm,Φ14=2mm...nu sunt sigur,nu am mai lucrat de mult pe strungiar lera de filete nu mai am.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Daca ai MathCAD si stii sa-l folosesti, atunci pot sa-ti trimit in particular un program de calcul al elementelor principale ale filetelor intocmit de mine. Cele mai multe lucruri sunt diferite de ceea ce ai scris tu in postarea anterioara si ca sa respectam realitatea, de fapt sunt si mai nuantate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.