Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

lm3886

luc

Recommended Posts

am un proiect de facut cu lm 3886.vreau sa fac niste aplicatii cu acest integrat sa il pot pune in paralel si in punte in acelasi timp,doua cate doua in paralel si in punte.cele doua de pe o ramura sa primeasca semnalul pe intrarea inversoare,iar celalte doua sa primeasca semnal pe intrarea neinversoare.nu vreau sa folosesc alte operationale in fata lm-urilor.ma intereseaza cine are ceva configuratii,eventual calcule.

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• luc

46

• costy

46

• razvan_paul

23

• Filipone

17

da ,sunt faine ca se pot lega in tot felul de combinatii,eu vreau sa le folosesc in amplificatoare auto,circa 8 bucati:8*66w,care sa pot modifica in 2*200,1*400w(2ohm).cine a mai realizat,sau mai vrea sa realizeze,sunt deschis sa colaboram.la telezimex sunt cu 70mii,ceea ce e putin pentru un integrat hi-fi.

S-ar putea sa fie chinezarii. National vinde 3886T cu 2.60 $ fara tva => 8.9 ron pret final (2.60 la 1000 de bucati !) ; unde mai pui si transportul ..Sau spun o prostie ?

luc eu vreau sa fac montajul cu punte/paralel, dar nu stiu de unde iau operationalul ala din fata(lf412 parca). M-am gandit sa foloses o schema cu un tl072 in locul lui (cu modificarile de rigoare), oare ar merge ?

O intrebare offtopic....oricum nu exista topic pentru cumparaturi de la telezimex.....dar legat de lm 3886...la telezimex costa 70000+ tva dar este oferta speciala (os) care nu e valabil decat pentru persoane juridice .Eu ca persoana fizica nu stiu cum pot cumpara de la telezimex....mi-au explicat ei ceva...cum ca ar trebui sa-mi trimita colet. in acelasi oras..eu stau in cluj si telezimex e tot in cluj......dr nu stiu daca aplica reducerea aceea..pretul normal este de 140.000.ON topic...am lucrat si eu cu lm 3886...e bunicel...inca nu am incercat conficuratie punte dar as vrea sa fac cand voi avea timp...Daca ati testat protectiile sa-mi spuneti si mie cum functioneaza.. :d ...(la scurt/supratemperatura etc)Astept rapunsuri...multumesc.... :jy02:

1.m-am gandit sa nu mai folosesc operationalul ala din fata care are rolul de repetor adica adapteaza impedanta de la una mare de intrare la una mica la iesire,findca vreau sa iau semnal direct din finalul unui casetofon(unde am impedanta mica).orice casetofon cu final in punte are doua iesiri pe canal una cu + si una cu- deci as putea renunta ca unele amplificatoare sa fie inversoare,in acest fel toate sa fie identice.referitor la ce te ingrijora tipul operationalului nu conteaza absolut de loc,cu cat pui unul de calitate ai zgomot de fond mai redus,daca nu pui urechea pe difuzor poti folosi pana si banalul 741,apai tl071,tl072 e lux.2.ce sa spun,la telezimex mie mi-au dat un cod de client la inceput si de atunci nu mi-au pus restrictii,ce au avut pe stoc mi-au livrat la pretul afisat uneori am avut surpriza ca a costat si mai putin.lm3886 din cate am vazut cica ar fi hifi,si sunt impresionat de cate de putine piese are.oricum nu am curajul sa incerc protectiile la nici un integrat de pe piata,finca am testat la cateva auto si rezultatul poc!.

da adevarul ca la 70mii sigur e chinezesc dar ce nu e chinezesc in romania,pana si chilotii de pe noi :oops: .vazand pretul de la national e fireasca intrebarea.totusi am oservat cu multe piese ca depinde de lot(am patit odata cu 10 bu508 care se ardeau dupa 30min pe orice televizor unde le montam.)

Si eu am cumparat 7 lm-uri 3886 din care 5 arata intr-un fel si 2 altfel ..toate au costat 140.000/buc.Oricum la telezimex sunt periodic reduceri la piese .. prin rotatie..deci pretul real e mai mare.Care sunt contrafacute nu stiu...Te rog luc sa-mi explici si mie (mesaj privat daca poti) cum cumperi tu de le telezimex ca persoana fizica....multumesc :)

3886T este versiunea mai ieftina, fara plastic pe spate.3886TF este un 3886T ce are capsula invelita total in plastic (varianta pt televizoare).Transferul termic este mult mai bun la 3886T.