Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandati un antivirus bun


MifTy

Postări Recomandate

"antivirus bun" înseamnă că îndeplineşte cumulat următoarele condiţii:

- nu haleşte aiurea 100% din resurse când scanează! fără să conteze dacă discutăm despre un quad core cu 6 giga de ddram, sau un single core la 333 mhz cu 128 sdram.

- nu are nevoie de 1 giga de spaţiu pe hdd numai pentru semnăturile pe care POATE o să le aibă.

- nu se apucă să-mi şteargă fişiere şi foldere fără să mă întrebe, şi nici nu le trimite în aşa-zisul "vault" fără să-mi ceară acordul. iar când îi spun să nu se bage, s-o şi facă!!!

- când îşi face update, să nu-mi halească 100% din banda de net, indiferent cât de mare sau mică e!!!

- nu se apucă să-mi declare "virusate" fişiere, foldere sau executabile de pe cd-uri scrise acum 8 ani, cu cine ştie ce rahat de "winworm.tralala.vba" apărut acum 2 zile în fantezia vie a producătorilor de antiviruşi!!!

 

astea ar fi cele mai importante, că mai sunt şi altele.

 

sugestii???

 

ah, da, şi ar fi bine să fie măcar free, dacă nu open-source.

nu de alta, dar am încercat până acum cam toţi antiviruşii comerciali, şi s-au dovedit fără excepţie pierdere de timp şi de bani!

 

iar clamav nu mai e menţinut... păcat... :cry:

Link spre comentariu

Cam greu de gasit un antivirus bun(universal).Eu cel putin dupa multe peripetii cu fel de fel de programe in care am investit(pierdut de fapt)bani,timp si nervi am ajuns la concluzia ca e mai bine fara.Am adunat un calculator cu care cotrobai pe net cu o cofiguratie minima,asa ca in aprx.2ore,daca e cazul,formatez si instalez so de operare din nou.Pentru mine cel putin e mai rentabil asa.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Antivirus bun ?? hm . Am incercat tot ce am gasit in cale ; in toate situatiile , mai devreme sau mai tirziu s-a virusat . De la Microsoft au sosit multe update-uri de securitate , de m-au zgindarit .... ; nu stiu cit de bune au fost .Cel mai bine este sa ai un sistem de recovery tip recovery point si cind esti banuitor , pac , apesi pe buton si te uiti la tavan o ora .

Link spre comentariu

Eu unul tin cu avast-ul, dar am auzit ca nu-ti place. Are micul inconvenient ca haleste aproape toata banda de net cand isi face update-u zilnic. Cei drept am o versiune mai veche la care am prins o licenta profesionala pe vreo 5 ani parca.Ca idee, avast-ul vine sau venea si pe stick-urile negre sandisk.Cum la toti antivirusii o sa gasesti cate ceva, incearca si DeepFreze. De fiecare data cand pornesti pc-ul e asa cum l-ai lasat la instalare. Si poti sa-ti alegi care partitii sa le monitorizeze.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator andrewflo

avast-ul folosit in mod corespunzator este un antivirus destul de bun si chiar daca isi face update-ul in fiecare zi nu cred sa ai probleme doar daca ai un pc mai vechi cu memorie sub 1gb. insa si Esset nod 32 este un antivirus bun .

Link spre comentariu

nod 32 e tampit prin faptul ca sta cateva minute bune la start-up si-ti apare img aia si nu poti face nimiccel mai bine fara, daca este un computer de casa, si nu unul cu date importanteca sa nu aveti batai de cap la virusari se face astfel:sa cauta un hd de min 10 gb, se pune windows pe el si cativa antivirusi buni, cand apare buba se baga hdd si se curata celalalt hdd

Link spre comentariu

nod 32 e tampit prin faptul ca sta cateva minute bune la start-up si-ti apare img aia si nu poti face nimic

posibil44 secunde un restart complet cu tot cu (login 8 caractere) până dispare fereastra de care ziceai 73 sec cu tot cu iniţiere modem ZTE de la digi si conectare.pc-ul e destul de vechi dar mai trag de el, 2,8ghz cu HT, 1,5 GB ram 500 hddsetarile la nod32 sunt foarte simple
Link spre comentariu
Vizitator andrewflo

Am ajuns sa catalogam un antivirus drept tampit doar prin faptul ca intarzie cateva secunde la start-up....... atunci ne bagam picioarele in ele sisteme de securitate cisco .......

Link spre comentariu

Am ajuns sa catalogam un antivirus drept tampit doar prin faptul ca intarzie cateva secunde la start-up

Unii nu stiu ce e ala stand by. :da Oricum, eu nu folosesc antivirus in timp real (la mine bunul simt = cel mai bun antivirus), insa pe unde e nevoie instalez NOD32 si nu mi s'a parut niciodata lent. Comparat cu Norton sau Panda pe care multi le ridica in slavi, NOD32 e parfum.
Link spre comentariu
Vizitator nch

1. Cel mai bun antivirus este intre scaun si monitor 2. Salvarea datelor importante periodic! 3. On toppic NAV nu m-a dezamagit niciodata!!! 4. Personal nu folosesc nici un antivirus, desi periodic , instalez, fac un update, dau o scanare completa urmata de dezinstalare ... :dans:

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări