Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

potentiometru

Bogdan

Recommended Posts

Referitor la potentiometrele utilizate in amplificatoare, as vrea sa stiu voi ce potentiometre folositi de obicei? Mai exact, de cat? De 10K , 25K, 50K? Are vreo importanta de cat il pun? Ca am auzit multe teorii referitoare la acest lucru Eu leg amplifurile direct la placa de sunet din calc si nu as vrea sa-mi taie din semnal, ca si asa abia cred ca scoate 1V placa.

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Bogdan

3

• niq_ro

1

• costy

1

Top Posters In This Topic

Referitor la potentiometrele utilizate in amplificatoare, as vrea sa stiu voi ce potentiometre folositi de obicei? Mai exact, de cat? De 10K , 25K, 50K? are vreo importanta de cat il pun? Ca am auzit multe teorii referitoare la acest lucru

folosesti in functie de amplificator.. in mod normal, se indica impedanta de intrare... da' poti pune de care gasesti :lol:

Eu leg amplifurile direct la placa de sunet din calc

cea mai proasta varianta posibila :cry: existand pericolul supramodularii.. limitare => distorsiuni :cry:

nu as vrea sa-mi taie din semnal, ca si asa abia cred ca scoate 1V placa.

da' de "sculele" adevaratge de "scot" 0,2-0,3V ce mai zici? :shock:

Posted Image

daca cursorul e la maxim nu ai nici o atenuare... :wink: daca si la potentiometerele tale se aplica aceleasi formule :lol:

Eu leg amplifurile direct la placa de sunet din calc

cea mai proasta varianta posibila :cry: existand pericolul supramodularii.. limitare => distorsiuni :cry:
De ce este cea mai proasta varianta posibila? :? Si ce-i supramodularea aia? Si daca vreau sa ascult muzica la calculator deci sa leg boxele si amplifu la calc atunci cum sa fac? :? Deci sa inteleg ca nu conteaza de cat pun potentiometrul (daca in schema nu se da valoarea)?

Pai vine ceva de genul asta PC->potentiometru->amplif->boxe

Pai asa fac si eu ca doar nu-l leg fara potentiometru. Am vrut sa spun ca leg direct la placa de sunet fara nici un fel de preamplificare sau altceva. Deci nu trebuie sa-mi fac griji cu supramodularea aia pana la urma, nu? Apropo voi de unde va cumparati potentiometre logaritmice, ca pe aici pe la Oradea nu se prea gasesc?