Bogdan Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Referitor la potentiometrele utilizate in amplificatoare, as vrea sa stiu voi ce potentiometre folositi de obicei? Mai exact, de cat? De 10K , 25K, 50K? Are vreo importanta de cat il pun? Ca am auzit multe teorii referitoare la acest lucru Eu leg amplifurile direct la placa de sunet din calc si nu as vrea sa-mi taie din semnal, ca si asa abia cred ca scoate 1V placa. Link to comment
niq_ro Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Referitor la potentiometrele utilizate in amplificatoare, as vrea sa stiu voi ce potentiometre folositi de obicei? Mai exact, de cat? De 10K , 25K, 50K? are vreo importanta de cat il pun? Ca am auzit multe teorii referitoare la acest lucru folosesti in functie de amplificator.. in mod normal, se indica impedanta de intrare... da' poti pune de care gasesti :lol: Eu leg amplifurile direct la placa de sunet din calc cea mai proasta varianta posibila :cry: existand pericolul supramodularii.. limitare => distorsiuni :cry: nu as vrea sa-mi taie din semnal, ca si asa abia cred ca scoate 1V placa. da' de "sculele" adevaratge de "scot" 0,2-0,3V ce mai zici? :shock: daca cursorul e la maxim nu ai nici o atenuare... :wink: daca si la potentiometerele tale se aplica aceleasi formule :lol: Link to comment
Bogdan Posted September 4, 2005 Author Share Posted September 4, 2005 Eu leg amplifurile direct la placa de sunet din calccea mai proasta varianta posibila :cry: existand pericolul supramodularii.. limitare => distorsiuni :cry: De ce este cea mai proasta varianta posibila? :? Si ce-i supramodularea aia? Si daca vreau sa ascult muzica la calculator deci sa leg boxele si amplifu la calc atunci cum sa fac? :? Deci sa inteleg ca nu conteaza de cat pun potentiometrul (daca in schema nu se da valoarea)? Link to comment
costy Posted September 4, 2005 Share Posted September 4, 2005 Pai vine ceva de genul asta PC->potentiometru->amplif->boxe Link to comment
Bogdan Posted September 5, 2005 Author Share Posted September 5, 2005 Pai vine ceva de genul asta PC->potentiometru->amplif->boxePai asa fac si eu ca doar nu-l leg fara potentiometru. Am vrut sa spun ca leg direct la placa de sunet fara nici un fel de preamplificare sau altceva. Deci nu trebuie sa-mi fac griji cu supramodularea aia pana la urma, nu? Apropo voi de unde va cumparati potentiometre logaritmice, ca pe aici pe la Oradea nu se prea gasesc? Link to comment
Recommended Posts