Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TAXIMETRU MICROSIF 03


Guest valicerv

Recommended Posts

Guest valicerv

Am si eu o intrebare pentru specialistii de pe forum. Am un aparat de taxat Microsif 03 si tot timpul ora o ia inainte. Exista vreun soft cu care as putea conecta aparatul la PC si sa fac modificarile necesare? Am inteles ca aceasta este un fel de BUG al taximetrelor Microsif 03 si singura modalitate este sa merg lunar la firma care se ocupa cu mentenanta taximetrelor sa fixeze ora. Am fost odata si mi sa cerut suma de 20 de lei pentru reglarea orei. Sincer nu prea imi convine sa dau in fiecare luna 20 de lei pentru o nimica toata. Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Stima utilizatorilor forumului electronistilor.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Din cate stiu acest aparat este sigilat. Deci ce te sfatuiesc eu: mergi la firma respectiva si roaga-i sa schimbe cristalul de cuart de la ceas si sa refaca eventual reglajul. Daca e facut cum trebuie nu mai trebuie sa mergi a 2-a oara....Succes!

Link to comment
Guest valicerv

Aha. Am inteles . Dar vreun soft de conectare la PC prin port serial nu cunoasteti ? Ideea e ca se fac tot felul de modificari , de exemplu cum a fost acum cu schimbarea de TVA a trebuit sa merg la singurul service de taximetre din oras sa platesc 40 de lei pentru o operatiune ce dureaza 30 de secunde si sa astept pe tusa vreo 2 zile pana mi l-au facut pentru ca s-au imbulzit peste 2000 de taximetristi din tot judetul.

Link to comment

Cand a fost fenomenul cu schimbatul tva-ului, cred ca au fost destul de clari ... ceva de genul "interventia neautorizata la aparatele fiscale se considera (tentativa de) evaziune fiscala si se pedepseste ca atare". Asta e, asa cum o firma oricat de mica e obligata sa tina un contabil pentru a-si da cu semnatura, tot asa anumite lucruri trebuie efectuate de persoane autorizate.

Link to comment
  • 7 years later...

Cam aceiasi problema am si eu ... Chiar daca e vechi topicul M-ar ajuta mult daca stie cineva un soft si detalii deapre interfata !

NU INTENTIONEZ SUB NICI O FORMA SA FAC CEVA ILEGAL Doar ca ceasul "sare destul de des si intre timp nu mai costa 20 de lei setatul orei , acum este de 4 ori mai mare !

Link to comment

Toate cuarturile sunt foarte precise, cateva secunde pe zi. Cele care o iau inainte ar trebui sa fie la comanda speciala. Problema s-ar putea sa fie de la niste paraziti pe alimentare care sunt numarati peste impulsurile de la cuart.

Cand masina sta pe loc cateva zile (reparatii, concediu), ceasul o ia inainte? Eu as filtra bine alimentarea si tot ce intra si iese din aparat.

Link to comment

atunci cand nu este conectata casa o ia inainte sau ramane in urma !

cand e conectata nu sare !

Acum e 10:51 pe casa (19:35 real) tot 14-1-2018 deci aprox 9 ore in urma !

Maine cand o bag sigur nu mai sunt 9 ore ...

M-am cam scarbit de cei ce repara casele la noi in oras mai ales ca tinicheaua e noua nouta !

Plus ca nu llucreaza mereu de aceea vroiam sa-mi fac treaba singur ...

Azi am mers pe tarif de noapte ... daca ma prindea careva o luleam !

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines