Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare banda 63/73Mhz in 88/108Mhz

JohnDoe

Recommended Posts

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flor

3

• JohnDoe

2

Top Posters In This Topic

Guest duron750

Eu am desfacut cele 2 condensatoare fixe care sunt in paralel cu bobinele alea mari, din sarma de CuAg, si am inseriat cu ele cate un condensator astfel incat capacitatea rezultata a fost cu ~2pF mai mica decat initial. Eventual poti inseria cu condensatoare variabile, ca sa poti regla fin capetele de banda (din capacitorul pus in paralel cu bobina cu cele mai putine spire) si sensibilitatea (din celalalt capacitor). Mie mi-a mers perfect si pot sa-ti spun ca nu se compara sensibilitatea unui astfel de aparat pe FM cu cele din comert.

multumesc mult.ce capacitati ai inseriat? (ce valori?)la ce anume te referi ca nu se compara selectivitatea cu cele din comert? adica asta merge mai prost?

In revista Tehnium a aparut un articol dedicat acestei"probleme". Sper ca nu incalc legea copy right-ului atasand scanarea respectivelor pagini. Daca am gresit, ii rog pe moderator(i) sa imi stearga postarea. Mentionez ca inca nu am efectuat nici o modificare conform acestui articol. Dar subiectul ma intereseaza. Si m-as bucura ca cel care a propus prezenta tema sa ne spuna cum i-a iesit...Pt a putea fi vizualizate, am redus dar nu prea mult rezolutia scanarilor. Pt ca depaseam, chiar si comprimat, limita de 1MB, fiecare pagina o sa fie atasat separat.