Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

11AK56


Recommended Posts

Am primit de la un prieten sa repar un TV Teletech cu sasiu 11AK56-4. La o prima verificare am gasit final de linii ars (MD1803DFX). O sa il schimb, la sugestia data de cineva, cu un BU2508DF, care trebuie sa-mi ajunga marti. O sa mai inlocuiesc ceva condensatoare pe acolo. Am masurat B+ si am 127V, dar pe schema vad 150V. Ma gandeam sa inlocuiesc C822, C824, C832, C838. Mai aveti vreo sugestie? Am atasat schema si manualul de service.

Link to comment
  • Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Inca o intrebare: Nu e cam mare B+ pentru o diagonala de 37cm? Ma gandesc ca ar trebui sa fie in jur de 115V. Intre timp am comis-o rau de tot. Am schimbat final de linii, C604 si C609 si din lenea de a cauta un nenorocit de bec de 60W l-am pornit cu incredere si s-a aprins led-ul de standby, iar cand am aprins din telecomanda s-a stins instantaneu, apoi am scos din priza si l-am bagat iara si s-a ars siguranta. M-am apucat de verificari si am gasit D811, D813 si D816 arse si mosfet ars. Am schimbat diodele si o sa cumpar si mosfet sa-l schimb. Mai are cineva idei? Am ratat vreun condensator care trebuia schimbat de nu a mers? Rog un moderator sa mute topicul la depanari TV daca se considera necesar.

Link to comment

Intai trebuie sa cumpar mosfetul sa-l schimb si o sa masor sa vad in sarcina cat are. Multumesc pentru raspuns. Am scos mosfetul si am legat un bec in locul sigurantei si se aprinde la intensitate maxima, deci banuiesc ca mai sunt probleme in sursa. Dupa ce o rezolv mai leg un bec ca sarcina sa vad cum se comporta.

Link to comment
Guest comfel

Am mai descoperit ceva interesant. Intre terminalele lui D801 cat si intre cele ale lui C814, am 2,3 ohmi, ceea ce numai bine nu poate sa fie, dar nu-mi dau seama de unde provine.

pin 7 circ integrat scurt, scoate ci de pe placa si apoi fa masuratori ........................
Link to comment

Am fost acum si am cumparat integratul si mosfetul si maine (azi e sarbatoare) o sa ma apuc de reparat sursa si apoi mai departe catre finalul de linii sa vad daca mai are probleme pe acolo. Tensiunea pe B+ cat ar trebui sa fie pentru diagonala asta de 37? 105V?

Link to comment
Guest comfel

tensiunea este reglata de fabrica .totusi un reper sa vezi daca tens este buna masoara ramura de 11v si cea de 12v, daca au mici abateri tens este buna (cele doua tens nu sunt stabilizate )Succes................. :aplauze

Link to comment

Am scos integratul din circuit, am mai gasit D812 si D815 sarma. Problema e ca becu inca se aprinde la intensitate maxima, deci ceva tot mai e. Ce ar mai putea fi prajit? D803 arata sarma in circuit, acum o sa o scot sa vad daca intr-adevar e arsa.

Link to comment

Tocmai am descoperit de ce se aprindea becul la intensitate maxima desi scosesem toate componentele arse: uitasem sa scot demagnetizarea. Acum nu se mai aprinde. Sa vad de unde iau eu acum SMD-urile alea ca la mine in oras nu are la magazin SMD-uri.

Link to comment

Am pus un 1N4148 normal cu terminalele taiate foarte scurt, in loc de smd-ul care era si am rezolvat problema aici. Acum am masurat pe pinul 7 al integratului si am 8,37V, ceea ce tind sa cred ca e ok, dar pe iesire am doar 0,3 V. Care ar mai putea fi problema?

Link to comment

Pana la urma am descoperit problema initiala care a fost de la deflexia verticala (AN15254). Am pus o sursa UPS001 in locul celei originale care era facuta praf. Am incercat pornirea doar cu deflexia orizontala ca sa vad daca face o dunga pe mijloc si mi-a ars din nou finalul de linii. In concluzie se pare ca e si traful de linii cu spire in scurt. Stie cineva un echivalent pentru BSC24-014028L?

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines