Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pioneer DEH-2820MP


Recommended Posts

Buna seara!

Pe masina mergea radio ft bine dar nu citea CD-uri(aparea error pe display knd bagam cd-ul), l-am dat jos de pe masina, l-am adus pe masa de operatie, i-am sters lentila de citire a CD-urilor si am vrut sa-l alimentez din sursa reglabila de laborator, dar acesta nu da niciun semn sa porneasca. Am pus minusul la GND si + la terminalul de + al condensatorului de filtraj(3300uF/16v) si aparatul nu vrea sa porneasca. Ce ii pot face ca sa-l pornesc?

 

http://eserviceinfo.com/downloadsm/56806/PIONEER_DEH%202800MP%202800MPB%202820MP.html

Link to comment
  • Replies 19
  • Created
  • Last Reply

nu e bine deloc ce faceti ...! vedeti ca redresorul auto scoate o tensiune pulsatorie , nefiltrata...! trebuie alimentat dintr-o sursa de tensiune continua , bine filtrata...! ori culegeti tensiunea de 12v de la o sursa de pc functionala ... :da ori adaugati un condensator de minim 4700 uf la minim 25 de volti la iesirea redresorului dvs si abia dupa aceea alimentati cd-ul , insa MUSAI cu precautia masurarii inainte a tensiunii cu un voltmetru ! varianta a doua nu e recomandata deloc , totusi , pentru ca tensiunea redresata plus filtrata va creste de 1,38 ori...!deci...pe scurt , masurati cu un voltmetru tensiunea dupa ce adaugati condensatorul...daca depaseste 14,4 volti...nu folositi redresorul...! daca nu depaseste 14,4 volti...atunci merge folosit fara nici o problema !

Link to comment

Are C de filtraj de 3300uF, l-am alimentat si dintr-o sursa reglabila LM317T dar se incinge repede si tare radiatorul si din acest motiv mi-e frica sa-l las, deci el porneste fara probleme dar defectiunea lui este asta cu citirea cd-ului.

Link to comment

lm317 t poate debita maxim 1,5 amperi...e si logic ca nu poate merge bine...!cautati o sursa de 12 volti mai solida... :da din punct de vedere al amperajului...! de exemplu , o sursa de pc functionala , o sursa externa de alimentare pentru un lcd mai mare de 20 de inch--- foarte multe merg cu 12v / 5amperi --- , o baterie de masina , etc...!

Link to comment

Am reusit sa-l pornesc, introduc cd-ul se invarte cateva secunde dupa care se opreste si pe display apare error--11Niste sfaturi, idei. E prima data cand repar asa ceva.Multumesc!!

EROARE 11 (conform manualului service pag.58)11 Electricity Focus Servo NG Focusing not available.→ Stains on rear side of disc or excessive vibrations on REWRITABLE.
Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines