Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hidrofor cu probleme la pornirea motorului electric


Guest burning_ice

Recommended Posts

Guest burning_ice

Salut, am un hidrofor recent cumparat HWW 600, mentionez ca nu l-am luat nou a fost la pret redus pentru ca o fi avut candva la viata lui ceva defectiune, s-a reparat si repus la vanzare. Am garantie la el dar pana sa-l duc de la Bistrita la Cluj, de acolo l-am luat, as vrea sa stiu daca merita sa fac drumul. Problema mea e urmatoarea, dansul functioneaza bine, asta atunci cand porneste motorul. Cateodata la pornire zumzaie doar si motorul nu se invarte, scot din priza si bag iar de cate ori si pana la urma isi da drumul. Am schimbat condensatorul banuind ca el o fi poznasul dar face la fel. Ma gandeam la periile motorului sau la ceva mizerii in pompa care ar putea bloca paletele. N-as vrea sa fac un drum de Cluj pentru ceva marunt daca ma puteti ajuta cu ceva sugestii, va rog!

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu cred ca are perii. Posibil sa aibe frecari mari in lagare daca zici ca a fost demontat. Daca ai posibilitate mai pune-i niste vaselina la rulmenti, (verifica daca toate suruburile capacelor sunt bine si egal stranse) daca nu, atunci cand porneste, lasa-l mai mult timp sa mearga (fa-i un reglaj de presiune de neatins de ex.). Verifica si pompa iar ansamblul sa se invarta usor la mana.

Link to comment
Guest burning_ice

Multumesc pentru sfaturi, la mizerie adunata m-am gandit si eu si cineva imi zicea ca nu are perii, am terminat liceu electro si spre rusinea mea n-am stiut. La presostat s-a umblat..nu eu, altii. Din ce ziceti cred ca mai bine ar fi sa-l duc la service sa nu pierd garantia. L-am cumparat folosit dar cu garantie 2 ani ca pentru unul nou si cred ca mai bine ar fi asa.

Link to comment
  • 3 weeks later...
Guest burning_ice

De 2 zile am primit hidroforul de la service, a durat foarte mult dar macar l-au facut baietii. Stator nou si tub Venturi schimbat, merge birici. Imi pare bine ca am apelat la sfatul vostru si se pare ca aveti dreptate si banuielile sau confirmat, a fost de bai si presostatul si motorasul. Va multumesc si va doresc noi si grele bagaje de cunostiinte!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines