Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Schema o sa o postez maine dupa ce o voi scana.

 

Legarea atei se poate face in 2 metode. Una dintre ele intoarce scala (de la 1650 la 530) dar nu mai stiu care dintre ele. Aparatul il am la bunica mea, daca il aveam la mine, va spuneam sigur ce metoda trebuie sa legati. Stiu ca metoda 2 are nevoie de ata mai lunga.

 

Posted Image

Link to comment
  • 7 years later...

Vă salut si mulţumesc.

Am într-adevăr o schema relativ vizibilă(dată de dl leoncris).

Ar fi bun şi caietul service.Voi trimite mp.

O să fac măsurătorile tensiunilor de alimentare conform schemei.

Defectul pe care îl are aparatul ar avea simptome de condensator variabil defect(am mai avut caz de aşa ceva) - nu am condensator variabil de probă.

Dacă tasta este apăsată pe UM si apropii mâna de bobina de intrare de pe bara de ferită de pe UM, se simte foarte puternic creştere de semnal.

La fel şi cu tasta de UL apăsată.Pe US nu intră niciun post, dar, se simte puternic când pui mâna pe antena telescopică.

Link to comment

In marea majoritatea a cazurilor, defectul este din CV sau comutatoare. Curatati cat se poate de bine comutatoarele cu spray de contact (sau alcool izopropilic, benzina sau deodorant obisnuit), apasand pe ele in acelasi timp si repetati operatiunea de mai multe ori. Ptr CV e un remediu care da rezultate, injectati cu o seringa ulei de motor sau untura de porc (nu e gluma).

Chiar si in cazul in care defectiunea persista, remediile de mai sus sunt foarte utile ptr buna functionare pe viitor ( curatareea comutatoarelor si injectarea de ulei in CV).

Edited by Mark S
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines