Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Embedded linux


izua

Recommended Posts

Cred că aici e locul potrivit, nu, after all, e forum de electronică?

S-a jucat cineva cu un linux pe un device embedded? Singura mea tangență a fost în simulator isis, cu uclinux, care evident e cam muci fără rețea.

 

În schimb, mă bate gândul să iau așa ceva:

http://bifferos.bizhat.com/

 

S-ar folosi, spre exemplu, cu un kernel custom în distribuție gentoo, iar tot ce îi trebuie lui s-ar compila separat, pe calculatoare mai puternice. Avantajul e că e pe set de instrucțiuni ia-86, deci probleme minime de cross-compilare. O jucărie din asta pusă să comande un strung/cnc ar face minuni.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, of course, dar într-un router trebuie să hăcuiești mult ca să obții niște I/Ouri. Sau, mă rog, depinde de router

http://www.bit-tech.net/news/2008/08/29 ... ed-robot/1

BtXiXpSmG9c

 

Ar mai fi beagleboard (http://www.beagleboard.org) și picotux (nu mai știu url), prima e deja cam overkill pentru chestii industriale.

Mă întreb în regim DIY ce s-ar putea folosi

Link to comment
Share on other sites

hm...mi se părea cunoscut nichul (bifferos) de undeva... şi n-a durat mult să-mi aduc aminte de unde: când mă agitam să resoftez routerul vechi (edimax br nu mai ştiu cum), l-am găsit printre cei care s-au jucat atâta cu procul din routerul ăla (ADM1502, parcă), c-a ajuns să recompileze dd-wrt pentru el.băgase şi un tutorial prin care înlocuise ledurile alea cu un ecran lcd, nu mai ştiu dacă 1 sau 2x16, şi resoftase bucăţica de cod care se ocupa de ledurile de status, astfel încât lcd-ul preluase sarcina lor, şi câteva chestii în plus... gen trafic, kps, şi alte alea...pe vremea aia tipul găsise o sursă de plăci de router cu adm-ul ăla, plăci care nu fuseseră băgate în carcase, şi avea un site cu tutoriale şi alte alea, în care se expunea metoda ca să transformi routerul ăla în mai orice altceva...una din plăci era sweex... ceva gen LB00002, parcă...caută pe forum, am dat linkurile pe-aici (nu ştiu cât mai sunt de valabile!!!), dar nu mai sunt foarte sigur unde anume: la diy, la hardware... :nebunrau: (nu, nu l-am făcut... luasem aproape imediat alt router, wireless de data asta, şi aveam pe vremea aia destul de puţin timp de stat cu nasul în plăcuţe şi listinguri...)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines