Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

STM32


Recommended Posts

S-a jucat cineva cu STM32? http://www.st.com/mcu/inchtml-pages-stm32.html

Par extrem de capabile: 72MHz, core de ARM, MAC și PHY pt ethernet inclus pe unele modele, programare direct din USB sau serial, au o singură tensiune de alimentare (pt un ARM), real-time clock cu comutator intern de baterie de backup împreună cu NVRAM, memorie RAM și flash cu caru', și prețurile nu sunt cu mult mai mari la modele entry-level (4-5 lire la farnell) comparativ, cu, să zicem, un atmega16, avr pe care îl face de departe (~20lei la syscom pe maica domnului).

 

Alte chestii destul de faine la el: există 4 tipuri de capsule TQFP-44, TQFP-64, TQFP-100 și TQFP-144, și toate integratele, de la cele mai ieftine, până la cele mai capabile sunt compatibile pin la pin (TQFP44 cu TQFP44, șamd). Sunt denumite intuitiv, în funcție de gradul de viteză, și densitatea de periferice (timere, generatoare pwm, memorie, etc etc).

 

singura dudă ar fi că e urât la lipituri: distanța între pini e de 0.5mm, cu pinul de 0.3mm. După ce m-am chinuit să fac cablaj cu trase de 0.25, au început să se desprindă padurile când a fost să dau cu un strat de cositor pe ele :aplauze. Cu pastă parcă nu m-aș băga (trebuiesc făcute măști, și problema iese din aria DIY)

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest gogusclipici

http://www.st.com/mcu/files/mcu/1221142709.pdf

http://docweb.khk.be/Patrick%20Colleman ... v2_srn.pdf

 

În curând eu o să mă 'joc' cu niste cortexM3 de la NXP (LPC1769 merge la 120mhz dacă iti vine să crezi) care sunt cam la fel cu cele de la ST. Acum lucrez cu ARM7 dar o să migrez curând la CM3.

Da e ceva mai greu de învățat si e recomandabil să ai experiență pe ceva mai simplu (gen AVR) dar după ce intri în mână e superb și mult,mult mai eficient ca preț.

 

La partea de cablaj caută adaptor de la TQFP la ceva mai lejer (vezi farnell si parcă comet) sau poti chiar să faci niște cablaje minimaliste la fabrică.

 

PS: Cred că ar fi utilă o sectiune nouă de ARM.

Link to comment
  • 13 years later...
Posted (edited)

Am observat ca arduino ar avea comparator incorporat, jar STM32F103C8T6  (blue pill)  nu are. Ma gandeam sa folosesc un LM2901 extern, dar nu am inteles de ce in schemaINPUT negativ este conectat la plusul bateriei de alimentare a bobinei, iar INPUT + e conectat la intrarea bobinei de la mofet, care e negativ. As putea folosi porturile PA 0,PA1, PB0,PB1 ca sa citeasca datele comparatorului (3 canale)?

https://simple-circuit.com/arduino-sensorless-bldc-motor-controller-esc/

 

Edited by aureliu67
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines