Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

eurocolor ctv3771 txt defect


Recommended Posts

se aude tiu tiu de la tranzistorul de linii cred l-am scos si nu se mai aude e bu808dfi. pun in priza fara el si face scanteie la stecher dar nu sare siguranta in el. amschimbat cativa condesatori electrolitici si cel de 150 micro la 400 v de pe alimentare si tot asa. este acolo un fet k2545 si nustiu cum imi dua seama ca e ars? teniune unde scrie pe placa 200 v am 25v. si in colectorul la tranz de linii tot 25v in baza si emitor 0v. :nebunrau:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 39
  • Created
  • Last Reply

Daca spuneti ca sursa scoate ceva tensiuni ...nu mai cautati sa masurati acel mos-fet ca sar putea sa-l ardeti si cu el o sa ardeti si circuitul din sursa...ati spus ca ati scos bu808dfi ,l-ati masurat ?Daca da , e bun??tensiunile care le-ati masurat au fost cu tranzistorul scos?daca tranzistorul este defect ,schimbati-l cu unul identic si schimbati si condensatorul din baza acestuia...(10uf este si puneti unul mai mare de 22uf si aceasi tensiune)puneti mai multe detalii despre tv ca sa stim ce sasiu este exact(procesor ,jungla, baleiaj cadre...)

Link to comment
Share on other sites

ledul trece din rosu in verde cand apas pe program. trebuia sa am sonor daca tranzistorul final linii e scos? am schimbat cativa electrolitici printre care si unul de 22 micro si de 33 micro din baza lui.daca merge ledul e bun mosfetul nu? am un tranzistor 2sc5144 oare merge pus in loc cu unele modificari?ms :freaza:

Link to comment
Share on other sites

m-a ajutat manely si ii multumesc.am facut toate masuratorile ,m-am ajutat de un bec. acum pot pune un tranzistor nou de linii la loc. a sa optez pt un 2sc5388 echivalent cu bu808dfi dar mai bun. bu808 daca nui original nu e bun se duce repede am auzit.ms all :freaza:

Link to comment
Share on other sites

am schimbat tranzistorul am pus bu808 dfx in loc de dfi si imi apare doar un punct pe mijlocul ecranului. ce sa mai fie? :nas:scuze am uitat mufa de la bobinele de deflexie sa o pun la loc. acum merge. am schimbat si condesatorii ce ati zis sa fie ok. ms :freaza: astept clientul cu banii!!

Link to comment
Share on other sites

C-ul de 10uF/63v pune-l de 22uF/63v si schimba si C'ul de 7,2nF/1,6kv din colectorul finalului linii, dupa ce pornesti Tv'ul masoara tensiunile recuperate din trafoo linii...O problema generala de care m-am lovit in ultimul timp: tensiuni marite ,si anume cea de pe cadre din 24 la 40 v,180 v la 201 v,etc! dubios faptul ca am inlocuit toti electroliticii din sursa si linii,cadre etc! problema persista! ce anume poate sa mai fie vinovat de cresterea acestor tensiuni? nu v-am dat marca si componente de baza ale tv-ului pentru ca sunt vreo 3 cu care intampin aceleasi probleme! m-ar interesa principalul vinovat care contribuie la aparitia acestor probleme! :nas: va multumesc

Link to comment
Share on other sites

da am uitat cupla de deflexie . am un condesator scrie pe el whv 912h 1,6kv dc, ce valoare are ca nustiu numerotarea asta . ms :jytuiyude la stabilizatorii aia ztc crec ca , cresc tensiunile asa si la mine la tvul asta in loc de 33 e 37v. e un ztc33

Link to comment
Share on other sites

La Vestel 11AK30 este rezistenta de 99K din bucla de reglaj devalorizata (marita ca valoare). Se masoara cu un capat scos din circuit si se poate inlocui cu o R de 100K sortata sa aiba aprox. 99K.In cazul acestui tv probabil lipituri proaste la cupla deflexiei (de aia s-a ars si BU808DFI) sau la condensatorul de intoarcere (C618). Condensatorul de intoarcere nu trebuie inlocuit la acest tv, nu l-am gasit niciodata defect. C619 de 100nF/250V se defecteaza frecvent dar simptomul este ca inalta pleaca o fractiune de secunda si se opreste (LEDul ramane verde). 11AK30 nu are sunet daca finalul de linii nu functioneaza.

da am uitat cupla de deflexie . am un condesator scrie pe el whv 912h 1,6kv dc, ce valoare are ca nustiu numerotarea asta . ms :jytuiyu

912 inseamna 91*10 la puterea 2 deci 9100 pF deci 9.1nF la 1.6kV. Asta este condensatorul de intoarcere. Verifica sa fie bine lipit, refa lipiturile la conectorul de deflexie si poti sa-i dai drumul bineinteles daca ai schimbat C-ul din baza finalului de linii cu unul nou de 22-47uF la 50-63V obligatoriu la 105 grade si de calitate cat mai buna. Succes!
Link to comment
Share on other sites

La Vestel 11AK30 este rezistenta de 99K din bucla de reglaj devalorizata (marita ca valoare). Se masoara cu un capat scos din circuit si se poate inlocui cu o R de 100K sortata sa aiba aprox. 99K

Dle JAD,la care rez. de 99k va referiti?(mai este una R804 pin1 ic800 MC44608 din partea primara sursa) ,cred ca este vorba de R817-99k cu referinta din U1,prag R829-4,7k - ( la masa R818-2k2)pentru ic118 TL431 pin 2 opto ,va rugam confirmati.Cu respect.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines