Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de laborator de folosit ca redresor


Recommended Posts

Salutare,

 

Am tot citit despre surse, acumulatori, redresoare si as vrea sa stiu daca o sursa de laborator 0-15V 0-2A in genul celei de mai jos va face fatza incarcarii de acumulator auto (folosit la UPS 45Ah) si altor acumulatori de lanterne: 6V, 4V, 3,6V la aceste lanterne tot timpul ceda sistemul de incarcare si trebuia sa cumpar alta.. UPS-ul scoate 700ma - 13,5V si incarca dar dureaza mult timp..

Va rezista folosirii timp de ..8 ore neintrerupt?

 

Multumiri

 

http://www.metrafo.ro/index.php?page=sh ... t&Itemid=4

 

Sursa de alimentare 230 V / 50 Hz

Iesire tensiune stabilizat 0-15 V (+/- 1 %)

Iesire curent stabilizat 0-2 A (+/- 2 %)

Ondulatie si zgomot de tensiune CV < 1 mV (mS), CC < 3mA (mS)

Numarul unitatilor de masurare 2

Link to comment
Share on other sites

In principiu,tine.In particular,nu stiu ce aparat ai.Inainte de a cupla accu,seteaza tensiunea la 2,4V/element(Pb-acid)1,4VNiCd/NiMh,iar curentul la 10% din capacitatea acumulatorului;de LiIon/LiPo/LiFePo nu e potrivita...ai postat gresit ,la alimentatoare /ceva care are legatura cu incarcarea acumulatorilor auto,aveai mai multe raspunsuri.

Link to comment
Share on other sites

Stiu tensiunile, vreau sa fac incarcare la 14,4V cand pot supraveghea curentul de incarcare si 13,5V cand sunt plecat ca sa previn procesul de sulfatare.Ideea este daca va rezista aparatul sa furnizeze tensiunea in mod continuu.. si daca limitarile de curent vor tine.Scuze daca am postat gresit :jytuiyuse poate inchide voi posta in sectiunea corectaMultumesc.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines