Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe de birou-pareri


sickdude

Recommended Posts

In curand o sa-mi fac un amplificator de 2 x 20W/8 ohmi cu TDA2050 si as vrea niste sugestii cu privire la difuzoare si filtre.

Eu m-am gandit initial la combinatia urmatoare:

Difuzor:

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php?products_id=2700

Tweeter:

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php?products_id=3302

Filtre nu am idee .... poate imi propuneti o schema.

Link to comment
Share on other sites

Daca e sa ne luam dupa datele (sumare) date pe acolo, as zice un filtru de ordin 2 la 4kHz. Daca nu ai gasit calculatoare pt filtre uite aici: http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/XOver/ si aici pt bobine: http://coolcircuit.com/tools/multi_laye ... index.html

 

Daca punctul de -3dB (care semnifica dublarea impedantei) e la 6k pt wooferul ala, atunci impedanta la 4k ar fi cam de 12 ohmi... Pe baza impedantei asteia calculezi tu filtrul trece jos la woofer. Acum, daca ai cateva ore disponibile, eu as sta sa le masor parametrii. Le poti masura cu placa de sunet si cu ampliful, chiar si un onboard e ok daca stai sa'l calibrezi.

Link to comment
Share on other sites

Sa inteleg ca difuzoarele merg pentru amplificatorul care urmeaza sa-l fac(desi credeam ca le dau prea putini w),iar la partea cu filtru m-ai pierdut...mentionez ca nu am mai facut pana acuma filtre , deci nu stiu cum se calculeaza.

Link to comment
Share on other sites

Anul trecut nici eu nu mai facusem filtre... Dar m'am descurcat. Intai sa te vezi cu difuzoarele si dupa aia mai discutam. Eu zic daca tot faci o treaba fa'o ca lumea, chiar daca pe difuri ieftine. Deci iti recomand sa masori parametrii difurilor, si te ajut eu cu proiectarea incintei. La sensibilitatea de 90dB/W o sa faca destula galagie si cu 20W.

Link to comment
Share on other sites

Pai ne auzim atunci in cazul asta. Inca o chestie - eu prima incinta bas-reflex calculata dupa parametrii Thiele/Small am facut'o la un amarat de difuzor oval de TV Nokia. Cu 10W in el se auzea basul in camera cealalta... :da Atunci m'am lamurit si eu ca intr'adevar merita sa'ti bati capul un pic sa'i masori.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines