Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv philips sasiu gr1ax


Recommended Posts

Probleme cu acest tip de sasiu dupa ce am inlocuit : finalul de linii , c2523 ,c2058 , c2629 , c2636 , c2660 , 2531 si in cele din urma tda8305 dupa cateva ore de functionare l am oprit ; iar a doua zi surpriza - se aude un tiuit din sursa. Tensiunea de 95 de volti este prezenta pe bec si reglabila , cea de 9 volti este decat 4 ,7 volti . Am schimbat bobina si dioda din secundarul de 9 volti si cu toti consumatorii deconectati tensiunea este undeva la 11 volti , dar la conecatarea unui consumator artificial aceasta scade la 7 volti tensiunea de 95 de pe bec ramanand stabila . Am verificat suduri in sursa pe traful chopper am masurat componenetele una cate una dar este posibil sa mai fi scapat cate ceva .Va rog cateva sfaturi .

Link to comment
Share on other sites

Mersi dar am precizat inainte ca am inlaturat toti consumatorii absolut tot : ampfl audio , jungla tot si am pus sarcina pe dioda care iese din secundar , filtrajul si dioda schimbate inainte .Este posibil sa fie ceva din secundarul sursei ??!!! dar totusi tensiunea de 95 de volti este buna

Link to comment
Share on other sites

daca sursa era defecta scadeau toate tensiunile nu numai tensiunea de 9v...eu totusi cred ca aveti probleme acolo unde am pus eu schema...dar daca dv spuneti ca toate sunt bune...tensiunea scade acolo pentru ca exista un consum mai mare decit poate sa suporte infasurarea si dioda respectiva.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Buna seara. Am avut astazi la reparat un asemenea TV. A fost defect trafo linii. Nu sunt sigur daca vreo telecomanda din attach i se potriveste. Clientul are o telecomanda din seriile de sasie L01.2E_AA dar nu poate intra cu ea in menu-ul de instalare. As crede ca " barcuta cu capul rotund " din attach ( RC8205 ) i s-ar potrivi. Din cate stim, unele televizoare Philips iti intra in menu-ul de cautare apasand tasta MENU, iar altele, apasand simultan cele doua butoane de jos ( telecomanda RC8205 ). Sau mai este in attach si RC7507. Mai jos, vin cu niste detalii:-model: 14GR1227/08B-sasiu: GR1AX-procesor: TMP47C434N-3142-jungle: TDA8305AIn catalogul GBS am echivalat telecomanda cu IR1207 ( in catalogul GBS am gasit doua modele si anume: 14GR1227 GOYA si 14GR1227/42L ). Aceste doua modele au codul IR1207. Ce-i drept, nu am incarcat telecomanda GBS s-o probez. Deci, nu sunt sigur, se potriveste, sau nu RC8205 si RC7507 din pozele de mai jos? :nas:

Link to comment
Share on other sites

Nu poate sa intre in meniul de instalare nici de pe bord? Daca nu , inseamna ca este blocat in HOTEL MODE. Deblocare: program 38 dupa care se apasa de pe bord, simultan "menu" si "control+". Succes, de la Cluj, numai bine!

Nu, deoarece pe panou din cate imi amintesc sunt doar 3 butoane.
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Buna seara,Am si eu un televizor cu acest sasiu si nu reusesc sa il fac. Tensiunea U1 este de 70V si mi se incinge finalu lini BUT11A foarte tare. Se aude un piuit foarte urat. Are cineva ceva idei? Am masurat conponente pasive si am schimbat toti electrolitici din secundar si din BV.

Link to comment
Share on other sites

verificati sursa cu o sarcina artificiala(bec)...daca tensiunile sunt bune si finalul linii e bun, atunci cred ca e defect traful linii ...sau poate aveti vreun scurt pe tensiunile recuperate din traf linii...(dupa mine e putin probabil sa existe scurt pe recuperate ...dar...)

Link to comment
Share on other sites

Trafo lini l-am schimbat. Am sa pun si un bec pe bara de U1 si am sa masor tensiunea atunci.

Becul il pui dupa ce scoti finalul de linii din circuit si mai ales dupa ce pornesti sursa.La sasiele astea se conecteaza becul dupa ce poneste sursa,alfel nu o sa-ti plece bara de 95 Vcc,bafta.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines