liviu_mad Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 dupa ce am schimbat ci din sursa si finalul , am mai gasit si dioda pe u1 in scurt , acum ledul se aprinde dupa cateva sec. si palpaie. u1=6-7v chiar si fara final linii. am pus si sarcina un bec si nimic. are cineva idee unde sa mai umblu ? va multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
depanatortv Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 Schimbati electroliticii din primarul sursei, precum si cei de pe bara B+ Ce sasiu este acest NIPON? Este cumva M35-M36? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLORIN IORDACHE Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 Salut ! Da acesta este chassis-ul M35-M36,pt ca i-am dat schema pe mess. Link to comment Share on other sites More sharing options...
depanatortv Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 OK! Asteptam un raspuns! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviu_mad Posted June 19, 2010 Author Share Posted June 19, 2010 sunt decat 2 cond cel gros sta incarcat la 270v iar celalalt este de 4.7uF si este bunsi cei de peiesire sunt buni la fel si tranzistorii aceia din jur la iesire Link to comment Share on other sites More sharing options...
depanatortv Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 "cel gros sta incarcat la 270v"=foarte putin, trebuie cam 300-310v. Ceilalti cond. electrolitici de unde stiti ca sant buni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviu_mad Posted June 19, 2010 Author Share Posted June 19, 2010 am verificat cu un capacimetru .mentionez ca lucrez di 1995 ca depanator , dar asta mi-a pus capat. a fost arsa sursa , am inlocuit cam tot dar ledul licareste intruna iar u1 nu creste. un bec de sarcina nu se aprinde chiar daca celelalte sarcini au fost decuplate. :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
depanatortv Posted June 20, 2010 Share Posted June 20, 2010 Montati o sursa UPS001, si astfel verificati daca restul montajului este bun. Daca da , atunci va axati pe repararea sursei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviu_mad Posted June 20, 2010 Author Share Posted June 20, 2010 nu am o sursa externa iar sursa televizorului comunica prin niste tranzistori cu procesorul , asa ca ar fi inutila una externa. este ceva cu stendby cred Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmar Posted June 20, 2010 Share Posted June 20, 2010 Acea sursa care va spus dl.depanatortv se monteaza in primarul chopper-ului (deci se foloseste si chopper-ul tv-ului)celelante piese din primar se elimina...(in afara de puntea redresoare si condensatorul c806(220uf/400v si in cazul dv. optocuplorul).Montind acea sursa puteti sa vedeti daca restu tv-ului functioneaza ....ca pe urma sa va axati pe repararea sursei originale a tv-ului.Dar daca nu aveti acea sursa trebuie sa verificati bine toate piesele din primarul sursei si pe urma treceti la secundar si circuitul stand-by. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviu_mad Posted June 21, 2010 Author Share Posted June 21, 2010 da toata zona aceea a fost verificata , chiar am simulat un tc144e si degeaba. ledul de stand-by licare si atat.Multumesc tuturor de ajutor , sper sa va ajut si eu de ceva , dar de azi am renuntat la acest TV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.