Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema amplificator alim. la +/-15V?


Guest startstop
 Share

Recommended Posts

Guest startstop

Caut de vreo luna de zile, o schema probata, de amplificator audio, cu bipolari sau MOSFET finali, care sa functioneze bine la +/-15VDC. Ma ajuta cineva?A incercat cineva sa alimenteze o clona OSC la +/-15Vcc?astept raspuns, urgent, va rog!!!!!! :jytuiyu

Link to comment
Share on other sites

Recomand cu incredere pentru -/+ 15V sa folosesti TDA 2040 , raport calitate/ pret si efort / rezultate imbatabil , dar supradimensioneaza radiatoarele , iar sursa sa aiba 10 A pe ramura , este OK ca sunet , daca folosesti componente de calitate poti uita de clona QSC sau cu discrete bipolare

Link to comment
Share on other sites

Guest startstop

mersi pt. raspunsuri

 

Ca sa nu-mi bat prea mult capul cu tranzistoare, m-am hotarat sa fac un amplificator cu TDA2030 cu tranzistoare externe, doua montaje in punte.

http://scheme.dring.ro/wp-content/schem ... schema.gif

Dar am o intrebare: am vazut scheme cu TDA2030 care folosesc dalightoane si altele care nu folosesc darlightoane. :scarpin Dar care sunt mai bune? A facut cineva o schema de asta si sigur merge bine, as vrea sa-mi spuna si mie care?/ :jytuiyu

Link to comment
Share on other sites

Daca faci doua amplificatoare cu TDA2030 in punte + tranzistoare finale alimentate la +/-15V, atunci va trebui sa ai o sursa care sa debiteze 10A pe fiecare ramura de alimentare daca folosesti sarccini de 4 ohmi sau 5A pentru sarccini de 8 ohmi. Montajul cu TDA20230 in punte (mai ales daca are si tranzistori finali) are distorsiuni destul de mari si nu-l recomand nimanui.

Link to comment
Share on other sites

Cele mai bune rezultate acustice , dupa mine , le ofera A2030V , se poate recupera din modulele de baleiaj vertical ale TV romanesti . In cazul saturarii finalului , actiunea protectiilor interne nu este asa agresiva ca la seria TDA...practic suna foarte bine , vei fi extrem de multumit ( numai pe 8 ohmi ) nu poti reprosa aproape nimic ( decat puterea cam mica , dar suficienta daca folosesti incinte cu SPL peste 87 dB / 1W / 1m , superonorabil in camera normala de pana in 25 m patrati ) gandeste-te ce parametri de linearitate perfecta erau necesari intr-un baleiaj de televizor cu diagonala mare....pe locul 2 ramane doar TDA2040 !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

La fel ca si initiatorul topicul, am un traf la care dupa redreasare am +/-15V. Am vazut ca ati recomandat tda 2040 in punte, doar ca am boxe pe 4 Ohm. Ma poate ajuta cineva cu o schema care sa mearga in 4 Ohm, putere undeva in jur de 40W ?

Pentru tensiune asta de alimentare nu poti obtine 40w, decat folosind configuratia in punte.Iti pot recomanda LM 1875 si te pot ajuta eu cu integratele.Vorbim pe PM.
Link to comment
Share on other sites

am un traf la care dupa redreasare am +/-15V

Cea mai mare putere la tensiunea asta o obtii asa:- Cu traful care are doua infasurari secundare faci un redresor bialternanta cu priza mediana - obtii +15V fata de masa.- de acolo poti alimenta asimetric integratul http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 562Q.shtmlAnalizeaza foaia de catalog a integratului - obtii aproximativ 55W / 4 ohmi cu distorsiuni de 0,5%.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines