Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

masian de spalat indesit problema


kata_tel

Recommended Posts

Filtrul de deparazitare, mai degraba, cu vreun condensator defect, sau s-a desprins toata placuta filtrului si atinge de carcasa masinii de spalat(pericol de electrocutare!), sau condens intre componentele filtrului.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

De aproape 1 an am o masina de spalat Indesit WIN 121, iar la 2 luni dupa ce am luato, a inceput sa apara o problema, cand trebuie sa treaca de la clatire la centrifugare, ea scoate apa si aici apare problema, adik ramane la o viteza constanta si invarte rufele si o zi daca o las si tot nu trece mai departe ca sa isi termine ciclul, am sunat la cei de la indesit au venit si a dat vina pe evacuare, am pus evacuare exact cum au zis iei si tot asa face, vreau sa zic ca nu face la fiecare spalare, sa zic cam de 2 ori pe luna sau poate numa o data, dar sunt zile care face si de 3 ori pe zi!Daca va ajuta cu ceva pun si un mic filmulet!Ce sfaturi miati da? cu cei de la garantie nu prea am ce face ca au zis ca face testul automat al masini ca sa vada ce eroare da, acum am vb cu un prieten care stie sa faca acel test, mia zis cum sal fac si lam facut inainte sa bag la spalat , totul a fost OK, ciudat ca urmatoarea luna nu a facut figuri deloc, acum a luato iara, dupa ce sa blocat masina am oprito si am dat sa fac testul ca sa vad poate detecteaza acel defect si imi da nr de eroare sau eroarea, iam dat drumu la test, a inceput cu fiecare in parte a trecut totul pana a ajuns la centrifugare si evacuare, iar aici sa blocat la o viteza mai amre, dar tinand cont ca era pe TESTARE sa blocat si pe aceasta testare in acelasi loc!Evacuarea nu este infundata deoarece apa o scoate dar tot mai vrea sa scoata dar nu mai are ce, nu se opreste evacuarea si nici mototrul!Ma gandesc sa nu fie problema de la senzorul de apa in cuva. CREDVoi ce ziceti?Mai am 6 luni de garantie, dar astia de la garantie cand vin parca vad ca totul merge si zic ca nu are nimik, ca exact cum am zis mai sus , nu face de fiecare data, dar cand face si o opresc si ii dau drumu iara se blocheaza.

Link to comment
Share on other sites

Masoara tensiunea de alimentare la priza sau chiar alaturi de stecherul masinii de spalat.A mea masina de spalat Indesit WITE107 ramanea la ciclul de spalare muuult si bine pana o opream eu. Si , din greseala, am bagat de seama ca era tensiunea de alimentare . Aveam intre 180 si 205 V doar seara tarziu aveam si eu 220 V in casa. Si m-am invatat o perioada sa spal dimineata devreme (pe la 06.00 , apropo eu stau la casa) cand tensiunea de alimentare era inca in parametri.Succes.

Link to comment
Share on other sites

Deci tensiunea mea la priza nu scade in timpul zilei mai jos de 230-232V, iar seara am aproape chiar 245V, nu exagerez!Am gasit problema, >>> am citit in cartea tehnica ca masina are un asa numit program de verificare a cuvei daca este centrata si dupaia invarte cuva la viteza mare pentru stoarcere, daca cuva nu este destul de centrata atunci asteapta pana se centreaza.Problema apare cand am numa jumate de masina de rufe, deoarece cuva oscileaza tare si nu se centreaza!Asta era problema! ca nu se centra deloc. Am bagat masina plina si vreau sa zic ca nu mai am probleme!Este prima oara cand aud de asa ceva!Iar la asta miam dat seama de cum facea, ca oscila foarte tare, cand am umpluto cu rufe nu oscila aproape deloc, iar ea sia continuat programul normal!Nu degeaba au scris in manual ca sa se evite pornirea masini cu rufe putine, dar nu au zis cat! :ras: Bine ca am gasit problema si sa ajute si pe alti!Mersi oricum de sfat. ASta am facut prima oara! Stau la bloc!

Link to comment
Share on other sites

...masina are un asa numit program de verificare a cuvei daca este centrata si dupaia invarte cuva la viteza mare pentru stoarcere, daca cuva nu este destul de centrata atunci asteapta pana se centreaza.

Asta era problema! ca nu se centra deloc.

Este prima oara cand aud de asa ceva!

Si a mea Indesit W84TX are functia asta de autobalance, dar daca sesizeaza ca incarcatura nu este echilibrata corespunsator opreste tamburul si reia rasuceala, crescand progresiv turatia pana ce forta centrifuga repartizeaza hainele pe peretii tamburului; daca echilibrarea nu e OK, schimba sensul de rotatie si reia procesul... din cateva incercari reuseste si apoi creste turatia pana la viteza de stoarcere presetata.
Link to comment
Share on other sites

Asa face si la mine dar numa atunci cand intra in programul de centrifugare, cand este pe programul de clatire nu face asa , se blocheaza!Oare de ce nu sau gandit sa faca si la fel la clatire? :rade: Bine ca am aflat de problema si acum stiu sa o remediez!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

a spalat mama a dat pe programul 3 la 60 grade si a mers 3ore aproape si butonul tot la 3. sare face o tura intreaga si se opreste la 3 daca dau eu pe manual la 5de ex la clatire. sa fie memoria? un dump si o schema cine ma serveste INDESIT WP100?ms

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

am masurat rezistenta si termistorul sunt bune. am curatat rezistenta de tartru am pus a loc. pe placuta electronica era inpuscat un pin la un releu , am refacut lipitura si am pornit. acum incalzeste apa. dar daca dau pe programul 3 de ex sta si 3- ore si mai mult tre sa schimb eu manual pe urmatorul program. dau pe 5 care e clatirea si merge dar nu tot timpul tre sa scot din priza sa las putin si dupa aia merge. sa fie memoria?? :nebunrau:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines