Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

magnetofon MAJAK

Guest ge[]rge18

Recommended Posts

Guest ge[]rge18

sal! am un mangnetofon MAJAK si mi-a zis unu ca poate sa imi faca un ampl de aprox 100 de w . se poate ? nu prea cred ca nu tine traful .si nu a vrut sa imi spuna ce vrea sa ii faca si ca nu imi ia nici un ban.ce expl imi dati?

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• djmk1988

11

• remus68

9

• Blind

4

• 96ocsid

3

sal! am un mangnetofon MAJAK si mi-a zis unu ca poate sa imi faca un ampl de aprox 100 de w . se poate ? nu prea cred ca nu tine traful .

transformatorul de la la Majak are 2 infasurari secundare de putere inseriate care dau dupa redresare 36V si puterea nu este mai mare de 40-50W.. daca foloseste transformatorul magnetofonului nu va obtine o putere mai mare de 30W reala, poate un 100W chinezesc... mai degraba o sa foloseasca doar carcasa si el foloseste mecanismul si electronica in alte scopuri :wink:
  • 2 weeks later...
Guest ge[]rge18

asa am zis si eu, si tot l-am batut la cap sa imi zica secretul si nu vrea. acum este la el si cica o face la o putere de 60 de w.daca e sa fiu multumit , o sa va spun . peste 2 zile.

sal! am un mangnetofon MAJAK si mi-a zis unu ca poate sa imi faca un ampl de aprox 100 de w . se poate ? nu prea cred ca nu tine traful .

transformatorul de la la Majak are 2 infasurari secundare de putere inseriate care dau dupa redresare 36V si puterea nu este mai mare de 40-50W.. daca foloseste transformatorul magnetofonului nu va obtine o putere mai mare de 30W reala, poate un 100W chinezesc... mai degraba o sa foloseasca doar carcasa si el foloseste mecanismul si electronica in alte scopuri :wink:
adika 36 dc in total sau 2*36v? ca atunci ar mai exista posibilitatea sutei de wati pe 4 ohm
  • 2 weeks later...
Guest ge[]rge18

l-am adus acu 2 zile de la el. si l-am testat....am ramas un pic surprins ... practic i-a scos o intrare de semnal mare. adica pe acolo i-am bagat firele de boxe de la o statie. acum ascult muzica si cu statia si cu magnetofonul in acelasi timp. bassul rupe insa e naspa ca nu se aude stereo.

• 11 months later...

Poate am cam intarziat...in legatura cau magnetofonul Majak... sincer ma scuzati daca sunteti fani al acestui aparat , dar mie mi se pare cea mai scarba de scula , am aruncat vreo 4 bucati pana acum , in stare perfecta . Majakul indiferent ca este 203/205 , scoate puterea de 1X10 W . Macar daca era stereo . Plus de asta corectorul lui de ton este praf. Sa nu mai zicem ca se aude pur si simplu infect ...cred ca acest magnetofon a fost proiectat special pentru a se asculta manele la el.. pe langa asta , nu are rost atata oboseala cu el , iti sugerez sa il arunci , sau sa faci altceva cu el , si sa iti cumperi un kit stereo si ai terminat toto circul :)

Guest cromatic

Pt. cel cu aruncatu' a patru bucati MAJAK.Nu stiu de cand esti tu pe lumea asta,dar aparatele alea au fost proiectate acum vreo 30 de ani.La vremea lor au fost foarte bune, (au costat vreo 4500-4700 de lei).Astazi, normal sunt depasite.Eu nu sunt un fan impatimit al lor,dar, da al magnetofonului in general.Am si eu o bucata 405, un Khastan, si un Rostov.Tin sa spun ca toate merg impecabil,si suna foarte bine.Este drept ca am facut si reparatii la ele,defectul cel mai mare la ele, -defapt la toate aparatele rusesti-,fiind condensatorii electrolitici.I-am inlocuit treptat pe toti,si acum nu mai sunt probleme.Deci concluzie,nu sunt rele,chiar deloc :yawinkle:

Domnul CROMATIC , in primul rand eu cred ca am vb destul de serios. Ca sa va linistesc curiozitatea am 18/19 ani. Si pot sa spun ca mi'au trecut o armata de magnetofoane prin maini , si acum am 21 in casa , cei care ma cunosc , va pot confirma acest lucru (anumite pers de pe forum). La viatza mea , mic cum cred ca ma considerati dvs , am pus mana pe AKAI , pe PHILIPS si pe majoritatea caramizilor cumuniste . Sa va spun ce contine mica mea colectie : 2Xrostov 105 , 2Xrostov 105 s1, Tesla Sonet Duo , Tesla B4 ,Tesla B5, Tesla B115 , Tesla cm 130 , Kahstan , Kashtan1, Jupiter 203-1, Ilet 101 , RFT BG23 , Unitra zk140, UnitraM2405-s(prima generatie) , Grundig TK 140 , 2XEfla 201-3, ORBITA107, UHER 4400 report . Eu zic ca totusi sunt niste piese detul de bune unele dintre ele . Apropo nu am auzit de majak 405 :) .... si nu vad ce spuneti dvs ca ar fi bune .. Bune din ce privinta? Eu m'am referit ca majak sunt proaste vbind de modelele 202 , 203 si 205 , nu imi permit sa comentez ceva despre Majak 001 :)

Guest cromatic

Nu vreau sa fac aluzie la varsta,in sensul direct (imi cer scuze),vreau doar sa subliniez,''epoca'' cand ele au fost concepute si folosite acele ''caramizi comuniste'' (implicatii tehnologice,curente, politic etc.).Normal, ca nu le comparam cu cu un AKAI, PHILIPS,PIONEER etc.La vremea respectiva nu prea aveai acces la echipamente facute in occident.Sper sa fiu cat de cat inteles.Multumesc

Da , Domnul Cromatic , eu v'am inteles perfect. Eu la asta m'am si referit ca ele sunt proaste pe langa cele occidentale , si cred ca erau cele mai ieftine de pe vremea lor. Dupa cate stiu eu , magnetofoanele la rusi era pe clase : 0,1,2,3,4,5. Dupa cate am vazut eu , clasa 0 sunt cele mai bune : Olimp mpk004/005 , Majak 001, Idel 007. Clasa 1 , cu performante ridicate : Jupiter 106 , Rostov 105 , Ilet 101. Clasa 2 : de calitate : Jupiter 203-1 (kashtan-1) , Majak 205 , Elfa 201-3. Clasa 3 care cred ca erau la accesul tuturor :Elfa 332 . Sa ma scuzati , am precizat modele relativ cunoscute.. ca asa puteam sa umplu pagina. Majak dupa cate am observat s'au fabricat in anii :203 --> 1977-1980 , 205 ---> 1980-1984. Si kashtan 1982-1985 ; Kashtan-1 -1986- ?? .Rostov 101 -1973 , Rostov 102-1978 , Rostov 104 :1980 , Rostov 105 -1984 , Rostov 105 S1 -1989 , Rostov 112-1990. POate ca am gresit unele date , daca le'am gresit va rog sa ma corectati , dar eu sunt convins ca am scris fff bine. Mie cel putin Majak nu mi se par calitative la sunet si la mecanica, prima data am avut 2 majakuri 205 , care m'au dezamagit , si am mai primit inca un 205 si un 203 ... cand am achizitionat primul Rostov , care parintii mei il tineau ascuns la bunica'mea .. am aruncat majakurile la gunoi fara regrete. Apoi a urmat sa le achzitionez pe celelalte. Totusi sunt si eu curios , care este caract de frecv la Majak 205 pe viteza 19.05 Cm/s?

40-18000? Wow , e ceva , atat are si kashtan ,... dar totusi pare cam de necrezut > Apropo Domnul Cromatic , daca sunteti din cta , va donez 2 curele noi noutze pentru majak , cele care duc la platanul drept. Eu nu mai am ce face cu ele , intrucat la toate magnetofoanele am pus curele noi, si asa ca nu cred ca voi mai folosi magnetofoanele , le voi tine doar de decor

Guest cromatic

Valoarea este intradevar asemanatoare cu Kashtan-ul,deoarece are preamplificatorul cu corectia NAB destul de asemanatoare (din cate mai tin eu minte).Baiul la Majak este etajul final,care pe langa faptul ca nu e stereo sufera si de o atenuare destul de puternica la freq. inalte.Daca iei semnal din linie la un amplificator extern, se simte clar diferenta.Nu sunt din C-ta.Cat despre curele,mai am ceva rezerve dar,multumesc oricum.Tinele ca peste un an doi..., sigur iti vor trebui (chiar si fara sa le folosesti ''magurile'',curelele se degradeaza -apar crepaturi transversale).Multumesc inca o data