Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de spalat cu bazinul spart.


Guest POPA AUREL

Recommended Posts

Guest POPA AUREL

Am o masina de spalat cu bazinul spart,practic cuva ce se roteste a frecat pana la decupat pe mai mult de un sfert din circumferinta Va rog sa-mi dati un sfat,cu ce o pot lipi,mentionez ca este din material plastic.

Link to comment
Share on other sites

Ceva nu e in regula, cuva e stramba (axul agitatorului stramb sau rulmenti cu joc mare inseamna batai permanente - oricum cred ca a harait ceva pana a taiat cuva - sunteti surd?)In aceste conditii degeaba veti "lipi" taietura, ca ea se va taia din nou.Va trebui sa incepeti prin a remedia cauza care a condus la frecarea agitatorului de cuva si/sau inlocuit TOATE piesele defecte.In cazul Dv. eu cred ca nu exista rezolvare simpla si ieftina (nu am mai auzit de cuva decupata de rotor!)Succes!

Link to comment
Share on other sites

S-a dus probabil etansarea de la rulmenti,in prima faza au facut un zgomot,pe urma s-au gripat,si s-au invartit cu totul in locasul de pe cuva pana si-a facut jocul aferent pt a putea practica acea taietura...trebuie sa recunosc,e nevoie de ceva indiferenta ca sa se ajunga aici...zgomotul in timpul spalarii,ca sa nu mai amintesc de cel din timpul stoarcerii e considerabil,inseamna ca are vecini intelegatori :rade: Un remediu ar fi schimbarea cuvei(daca merita...),pe o asa suprafata cred ca nici lipirea cu armatura cu fibra de sticla nu da rezultat,asta in cazul cand materialul din care e facuta cuva permite asa ceva(trebuie avut in vedere si regimul de vibratie si modificarea de temperatura in timpul lucrului),si al doilea si cel mai eficient,schimbarea masinii cu totul(sincer l-as alege pe al doilea :rade: )

Link to comment
Share on other sites

Guest POPA AUREL

Aveti dreptate,un rulment si simeringul sunt distruse.Din cauza lor sa produs spartura.Multumesc pentru sugestii.Dar trebuie reparata,schimb rulmenti,schimb simering si pe urma,alt bazin e greu de gasit.Astept si alte recomandari chiar daca unele sunt ironice.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca o poza cu partea avariata si eventual amanunte despre materialul din care e facuta cuva ar fi de ajutor,ironiile nu au fost cu rautate,dar trebuie sa recunoastem ca asa ceva mai rar se vede...E important de stiut daca taietura e in partea activa,adica de jos unde se aduna apa sau in jumatatea superioara...

Link to comment
Share on other sites

Sa nu va fie cu suparare,dar cand ati postat aici ati dorit probabil,dupa cum sustineti o solutie la "obiect"...plastic e un termen general,si e cam greu de intuit,stiu ca nu se poate face o analiza a compozitiei materialului,dar macar se poate incerca ce solvent il ataca...diluant,ciclohexan,acetona,cloroform...de aici incolo cred ca va inchipuiti la ce ma gandesc.Daca e un tip de PVC,se poate aborda o sudura la cald cu material de adaos,partea buna fiind ca taietura nu se afla sub imersie,si etansarea e mai usor de facut,dupa rigidizare mecanica,chiar si cu silicon sanitar,avand in vedere ca nu e presiune,si nu e imersata asa cum spuneam.Oricum,va doresc succes.

Link to comment
Share on other sites

Din cate am auzit eu, cuvele din "plastic" sunt executate din polipropilena. Inteleg punctul dv. de vedere: doriti reparatia cu minimum de cheltuieli, chiar daca implica mai multa munca. Totusi, acel gen de avariere (ma refer nu la taietura ci la deteriorarea foarte probabila a lacasului rulmentului (rulmentilor), care mie nu mi se pare reparabila (prea usor sau ieftin). Solutia altei masini (eventual SH) e cea mai simpla si rapida. O varianta ar fi inlocuirea ansamblului cuva-rotor, dar aici pot apare probleme cu racordurile.... Problema dv. e grea!Bafta!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest nicji
:jytuiyu singara varianta corecta in acest caz este inlocuirea ansamblului cuva-tambur , daca 350-400 lei nu vise pare prea mult.Puteti apela la o firma de service electrocasnice.Daca va pricepeti cat de cat puteti schimba singur cuva cu tamburul, ca sa nu platiti vreo 100 lei manopera.Firma de service va poate comanda piesele necesare, trebuie sa stiti exact modelul si seriie scrise pe eticheta masinii.
Link to comment
Share on other sites

Incercati la firma care strange deseurile electronice-electrice. O cuva recuperata dintr-o masina de spalat dezafectata care a ajuns la firma respectiva se putea procura cu 10-20lei,poate si cu doua beri. :rade: (Eu am cumparat un motor pt Whirpool cu10 lei)Daca incercati la o firma care repara masini de spalat,va costa mult mai mult.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Incercati la firma care strange deseurile electronice-electrice. O cuva recuperata dintr-o masina de spalat dezafectata....

Merge si asa dar...e bine sa recomandam omului si altora care cumpara cuve/tambur la mana a-II-a ori din dezmembrari ca prima spalare sa nu se faca cu haine ci masina sa fie programata obligatoriu sa spele fara haine,evident se pune dero si la temperatura cea mai mare,de exemplu circa 95 Grade.

De ce ?

Unele dintre cuve ori tamburi pot sa aibe de pe hainele unor oameni bacterii de la boli fara numar pe care le puteti lua si nu stiti de unde,de la simple ciuperci pana la boli de piele ori ciuperci capilare ori alte grupe de streptococi care sunt fatali pentru sanatatea familiei dumneavoastra.

Mai bine recomand intotdeauna o cuva noua/tambur dupa caz decat achizitionarea de second hand,nu aveti de unde sa stiti ce fel de boli cumplite ramase pe aceste componente.

Gandeste-te de doua ori cand vine vorba de sanatatea ta si a familiei tale si nu lasa banii sa faca diferenta !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines