Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare turatie ventilator


Guest Danny22tm

Recommended Posts

Guest Danny22tm

Salut,Am un ventilator "made in china" si as dori sa-i micsorez turatia in treapta 1 macar cu 25% deoarece acest ventilator il folosesc in camera copilului in plus chiar si in treapta 1 face cam mult zgomot,tin sa precizez ca am desfacut partea unde se afla butoanele de pornire si nu este nimic electronic,am desfacut si partea motorului si se pare ca turatia se face din infasurari,doresc doar la prima treapta sa micsorez viteza si poate ma ajutati cu vreo schema sau o idee,am atasat si niste poze cu modelul de ventilator...multumesc anticipatO zi buna !

Link to comment
Share on other sites

Guest Danny22tm

toate sunt made in china...din pacate nu mai gasesti in totalitate made in germany sau japan...il am de 3 ani si isi face treaba,in alta camera am clima,dar nevasta-mea nu e de acord cu clima in camera...stau la etajul 4 cu fata spre apus,deci dupa pranz soarele imi bate in fata,blocul e incins la 40-50 de grade si noaptea e dezastru'...de aceea va cer ajutor !

Link to comment
Share on other sites

Am avut asa ceva (doar ca rusesc.1981) si pt variatia turatiei folosea un variator simplu cu tiristor montat in diagonala unei punti redresoare.La tensiune 220V,50Hz avea cam 3000 rot/min.si prin rotirea potentiometrului turatia scadea la [ 0 ].Montajul mai functioneaza si azi ca variator la o masina de cusut.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines