Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TEMPERATURI LA PC-UL MEU


FLORIN IORDACHE

Recommended Posts

Va Salut ! la pc-ul meu am urmatoarere temperaturi ca in poza pe care v-am atasato eu aici,si cateodata creste la placa de baza temperatura si la 52 de grade,placa de baza este GIGABYTE-GA-M61PME-S2,va astept raspunsul daca este vreun risc,si daca asa este normal sa fie pe caldurile astea de afara. :da Eu am zis ca sa-i mai bag un ventilator ca sa scoata aierul ala cald afara din pc-u. :101Multumesc !! :dans:

Link to comment
Share on other sites

Inainte de toate cred ca ai nevoie sa schimbi paste termoconductoare de la procesor,curata ventilatorul de praf cu o pensula,curata de praf placa de baza cu o pensula si monteaza un ventilator dar atentie,sa scoata aerul prin spate afara.Nota,dupa ce ai oprit calculatorul asteapta circa 10 minute apoi poti desface radiatorul de pe procesor.

Link to comment
Share on other sites

Pe caldurile astea ...Eu la laptop inspiron am 52 cpu si 54 video in idlesi acum o saptamana l-am curatat si schimbat pasta la cpu si video.in jocuri sare la 60 cpu si 79 gpu.Oricum se simte diferenta,la pc ce l-am curatat si schimbat pasta acum cateva luni,era quiet pana sa dea caldurile acum aud ventilatorul de la cpu cum se tureaza cam tare.P.S.Pt cei cu laptopuri DellSper ca stiti deja de I8KFANGUI,la unele modele nu prea merge dar acum pe timp de vara puteti incerca asta:Apasati si tineti apasat in continuare tastele Fn si ShiftIn timp ce tineti apasate aceste 2 taste tastati urmatoarea secventa 1 5 3 2 4O sa inceapa sa clipeasca ledul de la scrollApoi apasati tastele Fn+RO sa va apara un meniu in care puteti dezactiva controlul biosului asupra ventilatoarelor si puteti seta manual viteza lor.Viteza maxima e FF (in hex format)In unele cazuri la iesirea din acest meniu e posibil sa apara ceva probleme video,indicat ar fi sa o faceti in acest caz inainte de a se incarca sistemul de operare.(eu faceam asta cand eram in meniul de la grub.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Va Salut ! Am revenit cu temperaturile din pc-ul meu,dupa ce l-am curatat de praf si i-am mai pus un ventilator suplimentar ca sa de-a aierul cald afara din el,acuma arata cam asa temperaturile mele din pc-u. :da :101Eu unul cred ca este foarte bine cum stau cu temperaturile in pc-u acuma. :da Va multumesc ! :smt103:

Link to comment
Share on other sites

Se vede ca ti-ai facut treaba cum trebuie,este o diferenta intre primul test si ce ai acum,tine seama ca un calculator,fie desktop fie laptop tinut in praf nu afce decat sa-i scurteze viata si sa creasca sansele de a se ambala termic componentele ducand la ardere prin supra-incalzire.Am uitat sa mentionez dar e bine si acum,intodeauna inainte sa umblati in calculatoare asigurati-va ca nu aveti pe voi haine de polyester ori pantaloni,in general haine care prin miscare sa nu va incarce electrostatic,o placa video de exemplu scosa afara si o descarcare in ea si chiar pe placa de baza ai poate fi fatala !Sunt unii care au desfacut componente si nici acum nu-si dau seama de ce s-a ars placa video ca doar a scos-o usor si a montat-o la fel, de ce pc-ul nu mai porneste cu aceeleasi placute de rami ca doar acum sunt sterse de praf.Sa inteleg colegu @FLORIN la gratarul ala ne inviti si pe noi cu berea ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines