Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu UPS- uri


harrism

Recommended Posts

Am onoarea sa va salut!Am "facut rost" de un UPS marca Tripp Lite tip Internet 500i, care pare a fi defect:- bateria 12V/7,2 Ah este complet descarcata si sulfatata; am incercat sa o incarc cu un redresor auto (cu care incarc acumulatorul de la masina), dar dupa 48 ore de incarcare tensiunea la borne a ajuns de la 0 la 0,67V.- introdus in priza - cu sau fara acumulator - nu se aprinde nici un LED, nu se aude nici un zgomot(nici macar un bazait usor).- am incercat sa substitui bateria cu un redresor auto, ca sa vad daca avand tensiune pe bornele de legatura cu bateria "face" ceva, dar -NIMIC.Intrebare: Are cineva schema electrica(electronica) si (eventual) Manualul de service???Mentionez ca am scris pe site-ul firmei producatoare incercand sa obtin scahema si manualul, dar mi-au respuns ca "politica" firmei nu permite "divulgarea" acestor amanunte. Nici macar ceva indicatii de depanare ni mi-au dat - doar sugestia ca montez un acumulator nou!Va multumesc, anticipat, pentru ajutor!

Link to comment
Share on other sites

Sugestia de a monta un acumulator nou e perfect valabila si e cam singurul lucru care poti sa il faci fara complicatii.UPS-urile (cel putin o buna parte din ele) nu pornesc fara acumulator bun conectat la el.Cu montat redresor auto .. poate merge sau nu. Sa speram ca nu ai facut ceva mai rau cu ocazia asta.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Am intalnit si eu o problema la un ups. Am schimbat acumulatorul cu unu de 65Ah....toate bune si frumoase. Numai ca puntea redresoare se cam incalzeste....si am pus in locul celei facuta din 4 diode o punte redresoare de 6a tip pieptan si am prins-o pe radiator. Mai avea o dioda...care se incalzea si aia si am dublat-o(am mai pus una in paralel). Acum dupa un timp a aparut o problema....UPS-ul scoate 280V. L-am desfacut iar si am umblat la potentiometrul de la tensiune si nu am putut sa o cobor mai mult de 255.....nu inteleg care e problema. La inceput a mers. Testul l-am facut pe un bec de 75w. Pe alimentare de la priza merge ok

Link to comment
Share on other sites

Guest graphic

Am onoarea sa va salut!

Am "facut rost" de un UPS marca Tripp Lite tip Internet 500i, care pare a fi defect:

- bateria 12V/7,2 Ah este complet descarcata si sulfatata; am incercat sa o incarc cu un redresor auto (cu care incarc acumulatorul de la masina), dar dupa 48 ore de incarcare tensiunea la borne a ajuns de la 0 la 0,67V.

- introdus in priza - cu sau fara acumulator - nu se aprinde nici un LED, nu se aude nici un zgomot(nici macar un bazait usor).

- am incercat sa substitui bateria cu un redresor auto, ca sa vad daca avand tensiune pe bornele de legatura cu bateria "face" ceva, dar -NIMIC.

Intrebare: Are cineva schema electrica(electronica) si (eventual) Manualul de service???

Mentionez ca am scris pe site-ul firmei producatoare incercand sa obtin scahema si manualul, dar mi-au respuns ca "politica" firmei nu permite "divulgarea" acestor amanunte. Nici macar ceva indicatii de depanare ni mi-au dat - doar sugestia ca montez un acumulator nou!

Va multumesc, anticipat, pentru ajutor!

 

daca mai este sau nu in garantie luati legatura cu cei de la care l-ati achizitionat sau cu un service specializat

pentru a nu face reclama ma puteti accesa pe emailul personal [email protected]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines