Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema amplificator


Postări Recomandate

Salutare la toata lumea. As avea si eu o rugaminte si sper ca se poate indeplinii. Am nevoie de o schema pentru un amplificator audio cam de 50W, se poate si mai putin, care sa fie alimentat la 12V, de la calculator. Am 2 boxe da la o combina muzicala si as vrea sa le leg la un HTPC(home theater PC) in care voi baga amplificatorul. Nu bag mana in foc ca au 50W. Boxele au o impedanta de 8Ohm.Am cautat pe forum dar si pe internet si nu am gasit exact ceea ce caut. Ba nu se alimenta la 12V ba nu scotea cat vreau. Pana acum am ramas la TDA2005 legat in bridge sau o schema cu un STK4141ii(sau STK4191)As vrea sa aud si pareriile voastre despre ce sa fac.Multumesc anticipat.LE: Daca stau sa am gandesc si un 25-30W ar fii suficient penrtru o camera. daca as lua dintr-un casetofon d emasina partea de amplificare ce zicet-ti, ar merge?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Multumesc de raspunsul promt. Acum am uit la datasheet-ul de la tda1516. Poate gasesc si o shema acol. Din cate am vazut voi avea nevoie de el in bridge.LE: M-am uitat in datasheet si il pot folosii. Are minim 6V intrare. Ce stii despre distorsiuni? Din cate am vazut in schema nu am nevoie de componente pasive.

Link spre comentariu

De ce doar 12 V si nu o alta valoare , sau o sursa dubla....cred ca de dragul redarii de calitate , ar merita sa-ti comanzi un trafo retea mai vanos , si un kit de la SORTEH ( de pe forum ) si vei putea asculta muzica de calitate , iar amplificatorul daca trebuie neaparat la 12 V , singura solutie ramane unul auto , eventual iei unul defect din targ , talcioc , okazii si incerci sa-l repari pe ghicite....totusi recomand prima varianta , mai inveti electronica , si ramai cu un amplificator de calitate , perfect pentru suflet !

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. Varianta cu TDA1562 chiar pare atragatoare. As vrea sa fac la 12V ca am deja tensiune buna. ii drept as putea lua si un trafo si sa scot mai mult dar de ce daca mi se ofera deja 12V. Pentur ascultat muzica si filme imi ajunge un tda1562Q, nu am nevoie de asa calitate mare, nu sunt asa audiofil.Asa ma bucur ca exista si am gasit forumul acesta. :da :aplauze

Link spre comentariu

Da, trebuie, sunt chiar esentiali! Creeaza o sursa virtuala care se inseriaza cu cea reala pentru a putea obtineexcursia de tensiune necesara puterii dorite!Daca nu intelegi de ce este nevoie de atatia condensatori, poate ar fi bine sa mai citesti teorie.Dupa ce vei citi *(si DACA vei intelege ce citesti) te vei mira si singur ce prostie ai spus..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări