Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema amplificator


shebu_18

Recommended Posts

Salutare la toata lumea. As avea si eu o rugaminte si sper ca se poate indeplinii. Am nevoie de o schema pentru un amplificator audio cam de 50W, se poate si mai putin, care sa fie alimentat la 12V, de la calculator. Am 2 boxe da la o combina muzicala si as vrea sa le leg la un HTPC(home theater PC) in care voi baga amplificatorul. Nu bag mana in foc ca au 50W. Boxele au o impedanta de 8Ohm.Am cautat pe forum dar si pe internet si nu am gasit exact ceea ce caut. Ba nu se alimenta la 12V ba nu scotea cat vreau. Pana acum am ramas la TDA2005 legat in bridge sau o schema cu un STK4141ii(sau STK4191)As vrea sa aud si pareriile voastre despre ce sa fac.Multumesc anticipat.LE: Daca stau sa am gandesc si un 25-30W ar fii suficient penrtru o camera. daca as lua dintr-un casetofon d emasina partea de amplificare ce zicet-ti, ar merge?

Link to comment
Share on other sites

Multumesc de raspunsul promt. Acum am uit la datasheet-ul de la tda1516. Poate gasesc si o shema acol. Din cate am vazut voi avea nevoie de el in bridge.LE: M-am uitat in datasheet si il pot folosii. Are minim 6V intrare. Ce stii despre distorsiuni? Din cate am vazut in schema nu am nevoie de componente pasive.

Link to comment
Share on other sites

De ce doar 12 V si nu o alta valoare , sau o sursa dubla....cred ca de dragul redarii de calitate , ar merita sa-ti comanzi un trafo retea mai vanos , si un kit de la SORTEH ( de pe forum ) si vei putea asculta muzica de calitate , iar amplificatorul daca trebuie neaparat la 12 V , singura solutie ramane unul auto , eventual iei unul defect din targ , talcioc , okazii si incerci sa-l repari pe ghicite....totusi recomand prima varianta , mai inveti electronica , si ramai cu un amplificator de calitate , perfect pentru suflet !

Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru raspunsuri. Varianta cu TDA1562 chiar pare atragatoare. As vrea sa fac la 12V ca am deja tensiune buna. ii drept as putea lua si un trafo si sa scot mai mult dar de ce daca mi se ofera deja 12V. Pentur ascultat muzica si filme imi ajunge un tda1562Q, nu am nevoie de asa calitate mare, nu sunt asa audiofil.Asa ma bucur ca exista si am gasit forumul acesta. :da :aplauze

Link to comment
Share on other sites

Am facut schema in Eagle si PCB-ul. Nu inteleg de ce am nevoie de atatia condensatori. nu pot unii cativa dintre ei in unul mai mare?La pcb mai am de lucru acesta este doar un prototip.LE: Chiar trebuie 2 condensatoare de 4700uF la tda1562q?

Link to comment
Share on other sites

Da, trebuie, sunt chiar esentiali! Creeaza o sursa virtuala care se inseriaza cu cea reala pentru a putea obtineexcursia de tensiune necesara puterii dorite!Daca nu intelegi de ce este nevoie de atatia condensatori, poate ar fi bine sa mai citesti teorie.Dupa ce vei citi *(si DACA vei intelege ce citesti) te vei mira si singur ce prostie ai spus..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines