Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificare la VEF 260


Recommended Posts

Buna...Va rog sa-mi dati un sfat...am un radiocasetofon VEF 260 pe care daca reusesc sa-l reglez pe r.r.actualitati, si pornesc radioul, functioneaza...atata timp cat nu incerc sa schimb frecventa in cautarea altui post. Exista un loc pe scala unde pur si simplu se decupleaza sonorul si nu se mai aude...Daca pun scala inapoi pe r r actualitati si opresc si repornesc radiocasetofonul...functioneaza din nou...Care ar putea fi problema? E vreun condensator electrolitic dus sau altceva?

Link to comment
Share on other sites

Nu cred ca e condensatorul variabil pentru ca...ma gandesc ca daca ar fi el de vina...s-ar manifesta altfel , respectiv nu ar taia sonorul aproape de tot...Mentionez ca sunt portiuni pe scala unde nu se aude aproape nimic si daca repornesc radioul se aude tare si din ce in ce mai incet (chestia asta tine de fiecare data 3-4 secunde )...Apoi daca mut scala la locul unde stiu ca e postul de radio...si repornesc radioul...are cele mai mari sanse sa porneasca si sa functioneze normal pana la o noua incercare de schimbare a frecventei....Astept raspunsuri si sugestii...Mercy.

Link to comment
Share on other sites

verificati condensatori electrolitici sigur multi sunt uscati (cum a spus mai sus dl.Toni Marginean)ar fi perfect daca verificarea s-ar face cu un esr-metru...nu am stat prea mult sa studiez schema dar sar putea sa aiba un circuit de muting care taie sunetul daca aparatul nu este reglat pe un post care asigura semnal suficient ca sa deblocheze acest circuit...daca acest semnal trece printrun condensator uscat deblocarea se realizeaza numai la semnale mai puternice(sau deloc) exemplu postul national de radio...sigur ce am spus este doar o ipoteza care trebuie demonstrata.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines