Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD ALLVIEW ALCD 38S/1


rdl

Recommended Posts

Am un TV. ALLVIEW ALCD 38S/1 la care a fost praf alimentatorul de 12V. Am rezolvat alimentatorul dar tv-ul tot nu functiona. L-am desfacut si ma gasit o siguranta sdm intrerupta, dar si dupa inlocuire aceiasi manifestare adica nu se alimenteaza tv.-ul. Am observat ca se alimenteaza cu 12V doua circuite integrate smd, care cred ca sunt doua stabilizatoare de tensiune, dar nu vad nici cu lupa ce scrie pe ele. Sunt aproape sigur ca acolo este problema, dar am nevoie de o schema sau un ajutor pentru rezolvarea problemei.

Link to comment
Share on other sites

Pana la urma l-am rezolvat. Am observat ca de fapt nu erau stabilizatoare de tensiune, erau legate in cascada pe tensiunea de 12v iar prin primul C.I. smd nu treceau cei 12V. Am incercat sa-l strapez cu o dioda si tv.ul a functionat fara nici o problema.Prin al doilea C.I. smd intra 12V si tot 12V ies. Acum este in probe si functioneaza normal. Nu stiu daca este cea mai ortodoza rezolvare, dar functioneaza .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Florian_

Salut Am un Tv LCD ALLVIEW 38S care se opreste singur uneori dupa 2 ore alteori dupa 30 min. , dupa 10min. etc.l-am trimis in service si dupa 3 zile de functionare ok dupa ce venise din service a inceput sa faca la fel se opreste fara motivL-am desfacut si nu stiu cat este de ok ceea ce au facut cei din service o sa atasez o poza poate imi spune cineva ce trebuie facut sa nu se mai opreasca singur.

Link to comment
Share on other sites

Guest Florian_

Pai deja l-am asamblat la loc, are sursa externa un transformator de 12V si 4amperi, eu cred ca unde au lipit cei de la service dioda aia era de fapt alta piesa si ei au facut o improvizatie. Am observat si un mic transformator pe placa de baza.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines